KezdőlapHobbyÍme egy szuper öntözőrendszer, aminek segítségével sok vizet spórolhatunk meg!

Íme egy szuper öntözőrendszer, aminek segítségével sok vizet spórolhatunk meg!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mivel a Föld vízkészlete állandó veszélyben van, nem árt, ha spórolunk egy keveset. Mi magunk is tudunk tenni valamit annak érdekében, hogy minél kevesebb vizet használjunk el fölöslegesen. Spóroljunk!

ontozorendszer2

Az alábbi öntözési technika azért nagyon jó, mert csak annyi vizet használunk fel, amennyire szüksége van a növénynek, és nem pazarolunk fölöslegesen. Így kevés vízzel akár egy nagyobb földterületet is meglocsolhatunk.

Csupán egy kisebb, és egy nagyobb műanyag flakonra lesz szükségünk, és egy csészényi vízre. Vágjuk le a kisebb flakon alját, töltsük fel vízzel. Ássunk egy kisebb lyukat a földbe, tegyük bele a flakont, majd takarjuk vissza a gödröt földdel, úgy, hogy csak a flakon szája maradjon kint. Vágjuk le a nagyobbik flakon alját, majd borítsuk rá a kisebbik flakonra.

A melegtől lecsapódó párát beissza a föld, és a szerkezet mellett levő növény felszívja. Így öntözhetünk praktikusan, hiszen a növény állandóan kap vizet, de csak annyit, amennyire szüksége van. A vízpára előállításához napenergiát használunk, így ráadásul teljesen ingyen van az öntözés.

Állítsunk fel több ilyen rendszert a kertünkbe, hiszen ezzel az egyszerű módszerrel sokat tehetünk a növényeinkért.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet