Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kereskedelemben rengetegféle, fajta és méretű gyertyát lehet kapni, de az igazi, mégiscsak a házilag készített. Otthon azt keverünk bele, amit csak a lelkünk kíván, és olyan illatút készíthetjük, hogy az egész család elbódul tőle. Készítsünk gyertyát a karácsonyi hangulat varázslásához!

Mondhatni, gyertyamániás vagyok, főleg ilyenkor télen, szinte elképzelhetetlen olyan eset, hogy legalább egy kis teamécses ne égjen, mely hatására illóolajba burkolózik a szoba. Kicsit úgy vagyok a gyertyával, mint Gombóc Artúr a csokoládéval, bármilyen fajta a kedvencem.

„Gombóc Artúr mindennél jobban szerette a csokoládét, kedvenc csokijai: a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a lapos csokoládé, a tömör csokoládé, a lyukas csokoládé, a csomagolt csokoládé, a meztelen csokoládé, az egész csokoládé, a megkezdett csokoládé, az édes csokoládé, a keserű csokoládé, a csöves csokoládé, a mogyorós csokoládé, a tejcsokoládé, a likőrös csokoládé, a tavalyi csokoládé, az idei csokoládé, és minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon.”

narancs-gyertyaAz otthon készített gyertya pedig varázslatos: beleönthetjük szívünket-lelkünket. Vásároljunk egyszerű fehér gyertyákat, de az a legjobb, hogyha vannak megmaradt gyertyacsonkjaink, és azokból kedvünkre variálhatva dolgozhatunk. Tegyük a darabkákat egy konzerves dobozba, majd a dobozt, helyezzük egy fazék forró vízbe. Míg a gyertyák olvadoznak, a kiválasztott üvegformába helyezzük bele a kereskedelemben kapható kanócot (talpas is lehet). Ahhoz, hogy a kanóc egyenesen álljon, kössük meg a végét egy hurkapálcával, és fektessük keresztbe a pohár száján. Majd fokozatosan öntsük bele a pohárba a gyertyát. Ahhoz, hogy tökéletes karácsonyi hangulata legyen, dobáljuk a pohárba szárított narancskarikákat, és cseppentsünk pár csepp narancsos illóolajat. Mikor megtelt a pohár, a kanócot vágjuk le a hurkapálcáról, majd hagyjuk megszilárdulni a gyertyát.

Rakhatunk a viaszba viaszmozaikot is, melyek különböző színben, formában, méretben kaphatók. Így hangulatos egyedi gyertyákat alakíthatunk ki pl. szívecskék, csillagok, nap, hold segítségével.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!