KezdőlapHobbyKészítsünk öblítőt házilag

Készítsünk öblítőt házilag

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Kellemes érzés, mikor a nap és szél szárította ruháinkat öblítő illat járja át: nem kell túl erős legyen, mert az már sokszor zavaró, de egy könnyed, „épp, hogy csak illat”… az mindig tisztaságérzéssel tölt el.

kezi-mosas

Rengetegféle öblítőhöz lehet hozzájutni az üzletekben, de ezek sokszor elég drágák, és hogyha azt is figyelembe vesszük, hogy egyáltalán nem környezet és természetbarátok akkor, jobb, ha nekifogunk otthon kevergeti-kavargatni. A házi öblítőt igencsak könnyű elkészíteni, teljesen természetes, és kellemes illata van.

Hozzávalók: 1 dl almaecet, 9 dl víz, 7 csepp narancs illóolaj, 6 csepp jázmin illóolaj, 2 csepp teafa illóolaj, 1 literes flakon. Az illólajokat helyettesíthetjük ízlés szerint más fajtákkal is.

Elkészítés: Ha nincsen kéznél almaecet, akkor pótolhatjuk természetesen rendes ecettel is, bár ennek sokkal áthatóbb szaga van, és esetleg befolyásolja az illóolajok összhatását. Az almaecet, mint tudjuk, sokkal egészségesebb, jót tesz a bőrnek is, így azok is nyugodtan használhatják ezt az öblítőt, akiknél a bolti-vegyi ruhaöblítő esetleg allergiás tüneteket váltott ki.

Az almaecetet öntsük a flakonba, majd töltsük rá a vizet, rázzuk össze, és cseppentsük bele sorra az illóolajokat, majd addig keverjük össze őket, míg kellemes illatú és állagú lesz a szernek. Jó utánanézni annak is, hogy melyik illóolaj mire ajánlott, hogyha pedig valaki allergiás valamelyikre, akkor azt hagyja ki, vagy pótolja egy másikkal.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet