KezdőlapHobbyKonyhatitkok: Kellemetlen szagok semlegesítése

Konyhatitkok: Kellemetlen szagok semlegesítése

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de a kellemetlen szagokkal gyakran a világ legjobb szakácsai sem tudnak mit kezdeni. Gyűjtöttünk pár hasznos kis tippet, amik segítségünkre lehetnek, és felhasználásuknak egyetlen feltétele van: annyi emberrel kell megosztani, mennyivel csak bírjuk!

1. Az ecet semlegesíti az ételszagot, ha a kezünkre dörzsöljük (talán egy picit csíp). Ez után a tiszta víz viszont lemossa az ecet szagát.

2. Az egyszerű acéledények semlegesítik a hagyma, fokhagyma szagát kezünkről. Hogyan? Dörzsöljük kezünket acéledénybe, majd mossuk meg.

3. Fokhagyma és hal? Áztassuk kezünket egy kevés citromlébe, majd egyszerűen hagyjuk megszáradni. Figyelem! Nem lemosni!

4. A félbe vágott alma elnyeli a kellemetlen szagokat. Például ha halat készítünk, és nem szeretnénk, hogy az egész lakásban kellemetlen szagok terjengenek, tegyük csak pár szelet almát a készülő hal mellé, esetleg simán hagyjuk a serpenyő mellett.

5. Odaégett valami? Semmi sem egyszerűbb: forraljunk vizet egy edényben, majd tegyünk bele egy citromot, négybe vágva, fahéjat és szerecsendiót, és a szag lényegesen alábbhagy!

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet