KezdőlapHobbyMiért érzi szükségét a macska, hogy valamelyik ruhádon aludjon?

Miért érzi szükségét a macska, hogy valamelyik ruhádon aludjon?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A macska, ha jobban megfigyeled, egy hihetetlenül érdekes teremtmény, és teljesen másképp látja a világot, mint mi emberek. Ahhoz, hogy jobban megérts egy macskát, meg kell ismerned a szokásait!

Valószínű soha nem fog úgy viselkedni, ahogy te szeretnéd, de a macska pontosan attól szerethető, hogy egy tündéri egyéniség.

A tudósok már évtizedek óta kutatják, hogy miért szeretnek a macskák a gazdik valamelyik ruhadarabján aludni. A puha négylábú igen nagy hangsúlyt fektet a területére, védi is rendesen az esetleges betolakodóktól. A macska a szokásai rabja, ha egyszer kialakította a saját rendszerét, nehéz belőle kimozdítani.

Az emberek pedig úgy gondolják, hogy mindent jobban tudnak a macskáknál, sokszor túlságosan is gondoskodni szeretnénk róluk. Ha meglátunk egy kedves, puha szőrgomolyát, gyorsan egy kényelmes fekhelyet készítünk neki, és aztán csalódva nyugtázzuk, hogy egyáltalán nem is használja. A macskák előnybe részesítik az általuk kiválasztott, és megjelölt dolgokat, mint pl. egy kedvenc ruhadarabod, vagy egy pokrócot. Ilyenkor jobb, ha nem is próbálkozol meggyőzni, hogy mennyire jó lenne a méregdrága macskaházba feküdnie.

Ezt már olvastad? A macska megmutatja, ha otthonodban jólét, béke és harmónia van

A macska, ha nincs elegendő helye, akkor stresszes lesz, éppen ezért nem tud sok macska kis helyen osztozni. Ha nem érzi jól magát, verekedni kezd a többiekkel, esetleg a gazdival is, agresszívvá válik, nem lehet megsimogatni, és az ételben is jobban válogat.

Mi tehetsz, ha egy panel lakásban laksz, és nem férnek meg egymás mellett a macskáid?

A dolog nagyon egyszerű! Ebben az esetben nagyon jó, hogy a macskák másképp működnek, mint mi. Ha leteszel a földre egy pokrócot, egy törölközőt, egy párnát ugyanabban a szobában, akkor ők azt három külön territóriumként értelmezik. Mindenki elfoglalja a saját birodalmát, és béke van.

Viszont általában az már nem működik, hogy két macska ugyanazon a pokrócon aludjon. Nem kell feleslegesen beruházni drága cicafekhelyekbe, az is megtörténhet, hogy egy kartondobozt részesít előnyben a kedvenced. A macska azonban nem szereti az egyhangúságot, egy idő után át fog szokni egy másik territóriumra, amit hosszas dagonyázás után “beavat”, és a talpán lévő mirigyek segítségével megjelöli, hogy az az ő területe.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet