KezdőlapHobbyNagyapjától tanulta a kertész a legjobb védekezést: ezt ültesd a paradicsom mellé,...

Nagyapjától tanulta a kertész a legjobb védekezést: ezt ültesd a paradicsom mellé, hogy megvédd a kártevőktől

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy tapasztalt kertész elárulta az egyik leghasznosabb trükköt. Az alábbi sorokból megtudhatja, hogyan védhetjük meg a kertünkben termő paradicsomot a kártevőktől mérgező vegyszerek vagy növényvédő szerek használata nélkül.

A tavasz beköszönte a legtöbb ember számára a kertrendezés első előkészületeit jelenti. A saját termesztésű zöldségek listáján a paradicsom is szerepel. Azonban ezek a lédús és aromás zöldségek gyakran bizonyos rovarok célpontjaivá válnak.

Egy TikTok felhasználó, aki a platformon @plantedinthegarden néven található, megosztott egy trükköt, amelyet még a nagyapja idejéből használ, hogy ezzel megvédje a kertjében termő paradicsomot a kártevőktől.

Ez az egyszerű megoldás mérgező vegyszerek és növényvédő szerek nélkül történik.

A technika maga tulajdonképpen a társültetés egyik formája, egy olyan eljárás, amelyben a kertészek különböző növényfajokat ültetnek egymás mellé, ami egyedülálló előnyöket biztosít mindkét növények számára.

Nem kell mást tenni, mint mondja, csak körömvirágot kell ültetni a paradicsom mellé.

„A körömvirág sok hasznos rovart vonz, például méheket és darazsakat. És amikor virágzik, erős szagot bocsát ki, amely elűzi a nem kívánt kártevőket. Ezek a virágok nem igényesek, nagyon könnyen termeszthetők”magyarázza a kertész.

„Csodálatos segítők a kertünkben!”

A kertész azt javasolja, hogy a körömvirágot és a paradicsomot egy az egyhez arányban ültessük a talajba. A virágokat érdemes leszedni, a magokat pedig jövőre már elültethetjük.

„A körömvirág csodálatos segítő a kertben! Minden évben elültetem őket, és így finom és lédús paradicsomot takaríthatok be!” – hangzott el a kertész részéről.

A körömvirág természetesen nemcsak a paradicsomnak kedvez, az egyik legsokoldalúbb gyógynövény is egyben, remek gyulladásgátló, antibakteriális, fertőtlenítő hatású. Virágából tea, kenőcs és arcápoló krém is készíthető.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet