KezdőlapHobbyNagyon sok virágot fog hozni az orchidea, ha ezzel a táppal öntözöd!

Nagyon sok virágot fog hozni az orchidea, ha ezzel a táppal öntözöd!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fokhagyma nagy hatóerővel serkenti az orchidea virágzását, ha elkészíted az alábbi speciális keveréket, így sokáig gyönyörködhetsz a csodálatos látványban.

Csupán természetes hozzávalókra lesz szükséged a könnyen elkészíthető táphoz!

Hozzávalók:

  • 1 liter víz;
  • 3 gerezd fokhagyma;
  • egy befőttesüveg;
  • 1 borostyánkősav-tabletta;

Elkészítés:

Old fel a borostyánkősav tablettát a meleg vízben, majd mikor kihűlt, add hozzá a megtisztított és apróra vágott fokhagymát. Öntsd a keveréket a befőttesüvegbe, fedd le, és hagyd 24 órán keresztül állni.

Másnap szűrd le, öntsd egy tálba, és tedd bele az orchidea edényét, és hagyd állni 5-10 percen keresztül, míg felszívja a számára szükséges tápot. Havonta egyszer alkalmazd ezt a módszert, rövid időn belül látni fogod az eredményt.

Néhány tanács az orchidea gondozásával kapcsolatban:

Sok fényre van szüksége, de ha az ablakpárkányon tartod, kell óvni a direkt napfénytől.

Áttetsző edénybe ültesd az orchideát, hogy a léggyökereken keresztül fényt kapjon, így biztosíthatod számára a kiegyensúlyozott fejlődést.

Legalább két évig nem kell átültetni az orchideát, de mielőtt át akarod majd ültetni, kérd szakember tanácsát a megfelelő edény-, és föld kiválasztásához. Az orchideának speciális ültető közegre van szüksége, de ezt szinte bármelyik kertészeti árudában be tudod szerezni.

Az orchideának igen nagy a vízigénye, de vigyázz, soha ne álljon pangó vízben. Éppen ezért jó, ha inkább vízpárával fújd be, így felszívja a számára szükséges tápanyagot. Válassz sima eső-, vagy forrásvizet, a csapvíz klórtartalma miatt nem igazán megfelelő.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet