KezdőlapHobbyNincs pénzed légkondira? Fúrj három lyukat egy vödörre, pár forintból meg is...

Nincs pénzed légkondira? Fúrj három lyukat egy vödörre, pár forintból meg is oldottad a problémát!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nyári hőség elviselése egy tömbházlakásban emberpróbáló feladat tud lenni. Azon túl hogy izzadunk, idegesek vagyunk, sőt még vérnyomás problémák is előfordulhatnak. A dolog akár ájulásig is fokozódhat.

hazi-legkondi

A szeszélyes hőmérséklet optimalizálására ezelőtt már több mint száz évvel feltalálták a légkondit, azonban ez nálunk még sok-sok lakásban ismeretlen. Persze a légkondinak is számos negatív tulajdonsága van, így jobb, ha ezt az ötletes házi változatát készítjük el. Sokkal olcsóbb és egészségesebb is. Mutatjuk, mire lesz szükség.

Szerezzünk be egy jó nagy műanyag vödröt (egy 20 literes megteszi egy kisebb lakótérben), PVC csövet, hungarocellt, sok jeget és egy ventilátort. Ez utóbbi lehet aránylag olcsó fajta is, fölösleges a drága pénzkidobás.

Az alábbi videón pedig mindent egészen pontosan láthatunk. Először fúrjunk három lyukat a vödör oldalára, majd tegyük bele hungarocellt, és azt is fúrjuk át. Ezután a lyukakba illesszük bele a PVC csöveket. Fontos, hogy a csövek tökéletesen illeszkedjenek a lyukakba, ne legyen rés közöttük.

Vágjuk ki a vödör tetejét, ide fog kerülni a ventilátor. Töltsük legalább három kiló jeget a vödörbe, kapcsoljuk be a ventilátort, és így a szerkezet kitalálója szerint kb. hat órán keresztül hűsölhetünk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet