KezdőlapHobbyOlyan lesz a konyhai páraelszívód, mint újkorában! Így szabadulhatsz meg 5 perc...

Olyan lesz a konyhai páraelszívód, mint újkorában! Így szabadulhatsz meg 5 perc alatt a zsíros lerakódásoktól!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A konyhai páraelszívó egy nagyon hasznos eszköz, ha meg akarsz szabadulni a zsír- és ételszagtól, ezért mindenképp be kell szerezned egyet, hiszen a hőt, a zsírt, és a párát nagyon hatékonyan semlegesíti a konyhában.

Azonban mindezek könnyen le is rakodnak rajta, ezért rendszeresen tisztítani kell, ha azt akarod, hogy hosszú időn keresztül működjön. Havonta 1-2 alkalommal szükség lesz egy alapos külső-belső tisztításra, ehhez nagyjából csak egy zsíroldó mosogatószerre lesz szükség. A nagyobb kihívás a zsírszűrő tisztítása, de az alábbi módszer segítségével az is viszonylag könnyen megoldható.

A zsírszűrő az elszívó alján található fémes színű szita jellegű lap, ez fogja fel a zsírszennyeződések nagyrészét. Ha minden nap használod a páraelszívót, akkor havonta meg kell takarítani a zsírszűrőt, ha ritkábban, akkor elegendő lesz 2-3 havonta.

Nézzük, hogyan kell megtisztítani a zsírszűrőt!

Szereld le a zsírszűrőt, majd tedd bele egy légmentesen záródó nejlonzacskóba. Tegyél a szűrőre ammóniát, és annyi vizet, hogy ellepje, majd zárd le a zacskót, és hagyd így állni 24 órán keresztül. Ezután vedd ki a szűrőt a zacskóból, majd mosd le bőségesen meleg vízzel.

Egy másik módszer szerint a legjobb, ha sós, citromos (vagy citromsavas) vízbe áztatod a szűrőt, és 15 percig hagyod benne állni. Ha nem tisztult meg teljesen, akkor akár főzheted is egy keveset.

Az alumínium zsírszűrőket egyszerűen el tudod mosni forró vízben zsíroldó mosogatószerrel, de a legtöbb típus mosogatógépben is tisztítható. Nem kell megijedni, a mosogatógépben való tisztítás után lehetséges, hogy elszíneződik a szűrő, de ez nem változtat a hatékonyságán.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet