KezdőlapHobbyÖt hasznos módszer a sütéshez, amitől ízletesebbek lesznek az ételek

Öt hasznos módszer a sütéshez, amitől ízletesebbek lesznek az ételek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Legyen szó rántott húsról, ropogósra sütött kolbászkákról, hasábburgonyáról vagy az ízletes fánkokról, mi magyarok (is) rengeteg sült fogást teszünk az asztalra.

Sajnos ezek az étkek messze sem oly egészségesek, mint a sütőben megkészített vagy a grillezett falatok, de van néhány trükk, melyeket ha betartasz, az ételeid ízletesebbek lesznek, és sokkal kevesebb olajat szívnak magukba.

1. Forrósítsd fel az olajat, mielőtt bármit is beletennél

Teljesen mindegy, hogy mit szeretnél sütni, az olajat előbb hevítsd fel. Amennyiben rántott húst, sajtot vagy kelesztett tésztát sütnél ki, még tovább kell várnod, hogy az olaj még forróbb legyen. Ellenben a zöldséget a meleg olajba is beledobhatod.

2. Szórj bele egy csipet sót

Még mielőtt beletennéd a burgonyát vagy a húst, előzd meg, hogy a forró olaj össze-vissza pattogjon a tűzhelyeden. Erre kiváló módszer a só, amiből egy-két csipetnyit nyugodtan beleszórhatsz, amikor felhevült.

3. Mindig szénsavas ásványvízzel készítsd el a nyers tésztát

Amikor fánkot, palacsintát vagy párizsi szeletet sütnél, hígítsd a masszát buborékos ásványvízzel. És mehet bele egy késhegynyi szódabikarbóna is. Ezektől a hozzávalóktól sokkal légiesebb, könnyebb lesz a tészta, a belőle készült étel pedig hamarabb megsül, és kevés olajat szív magába.

4. Használj minden egyes alkalommal tiszta olajat

Nem egészséges ugyanazzal az olajjal kétszer vagy több alkalommal sütni, függetlenül attól, hogy épp mi sült benne. Használj minden sütésnél friss, tiszta olajat, mely nem tartalmaz égett, egészségre ártalmas ételrészecskéket. Ha odafigyelsz erre, a sült ételeid kevésbé lesznek kockázatosak az egészségedre.

5. Használj magas hőfokon is biztonságos olajat

Amennyiben gyakran szoktál olajban sütögetni, érdemes lesz beszerezned jó minőségű kukoricaolajat vagy pálmaolajat. E két típus ugyanis a magas hőfokot is bírja, így a sütés során nem szabadulnak fel belőlük a szabad gyökök és rákkeltő anyagok, melyek például a napraforgóolajból azonnal kicsapódnak, amikor az elkezd füstölögni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet