Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha esténként megkeserítik az életed a vérszívók, és nem szeretnél vegyszerekkel teli szúnyogírtókat használni, az alábbi módszert ki kell próbálnod. Nagyon hatékony, és egyáltalán nem káros az emberi szervezetre.

penz-zacskoban

Az idén nyáron ez volt a legdivatosabb, és leghatékonyabb szúnyogriasztó módszer. Szükséged lesz hozzá egy cipzáros nejlonzacskóra, egy evőkanál sóra, néhány csepp citromlére,és két csésze vízre. Na meg néhány csillogó pénzérmére.

A zacskóba töltsd bele a vizet, majd add hozzá a sót, a citromlevet, és alaposan keverd el. Ezután dobd bele a pénzeket, cipzárold be a zacskót, és akaszd az ajtó fölé, a bejárathoz, vagy az ablakhoz. A citrom azért kell a keverékhez, hogy a pénzérmék ne oxidálódjanak, és csillogóak maradjanak. Annyira egyszerű, és hatékony a módszer, hogy akár több zacskóval is elkészíthetsz egyszerre, hogy az összes nyílászárótól távol tartsd a leselkedő szúnyogokat.

A dolog azért működőképes, mert a visszaverődő fénytől bepánikolnak a szúnyogok. A megcsillanó pénzérmék hatására menekülni fognak, és semmiképp nem jutna be majd a lakásba. Ha épp a kertben grillezünk, akkor egy fára is akaszthatunk egy-két ilyen csapdát, hogy kellemesebb legyen az esténk.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!