Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nagyon sok embert érint a kellemetlen cipőszag problémája, leginkább férfiak küzdenek ezzel a kínos, de orvosolható tünettel.

Ha neked is izzad a lábad, nem kell kidobd a cipődet, inkább próbáld ki az alábbi hatékony módszerek valamelyikét!

1. Szappan

Szükséged lesz 2 darab illatos szappanra. Minden este lefekvés előtt tedd a cipődbe őket, és hagyd ott egész éjszakára. Reggel, indulás előtt vedd ki a szappanokat, sokkal kellemesebb illatú lesz a cipőd.

2. Kátrány szappan

A vászon cipők esetében a legjobb, ha hetente egyszer kézzel kimosod őket kátrány tartalmú bio szappannal.

3. Zöld tea

Tegyél a cipőbe 1-1 tasak zöld teát, ez nagyon jól magába szívja a kellemetlen szagokat, a nedvességet, ráadásul fertőtlenítő hatása is van. A cipőnek utána kellemes zöld tea illata lesz.

4. Babapúder

A kellemetlen szagok eltávolítására nagyon jó, ha egy kevés babapúdert, sót vagy aktív szenet szórsz a cipőbe. Akkor alkalmazd ezt a módszert, ha másnap nem akarod felhúzni ezt a cipőt, mivel néhány napig kell hagyni állni. Utána egy porszívóval szívd ki az összes port a cipő belsejéből.

5. Citromhéj

Reszeld le egy citrom héját, és tedd egy éjszakára a sportcipő belsejébe, majd másnap, mikor kiszáradt, könnyedén ki tudod rázni belőle.

6. Hidrogén-peroxid

Nagyon jó módszer, hiszen nem csak a kellemetlen szagoktól szabadít meg, de igen erős fertőtlenítő hatása is van. A gombákat és a baktériumokat is semlegesíti. Itass át egy vattakorongot egy kevés hidrogén-peroxiddal, és töröld át vele alaposan a cipő belsejét. Ezután tedd a szabad levegőre, hogy alaposan ki tudjon száradni.

7. Szódabikarbóna

Szórd meg a cipő belsejét szódabikarbónával, majd hagyd néhány órát állni, és porszívózd ki. Ez is hatékony a baktériumok és a kellemetlen szagok ellen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!