Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Te is kíváncsi vagy arra, mit ígér számodra a következő esztendő? Mi jót rejteget 2015 a szerelem, karrier vagy az egészség terén? Olvass bele a horoszkópba, hogy felkészülve, teljes magabiztossággal köszönthesd az újesztendőt! A megszokott horoszkóp mellett olvasd el a 2015-ös Kínai horoszkópot is!

bak-horoszkop

Szerelem és párkapcsolat

A Jupiterrel az intimitás házában, augusztusig elegendő erőforrás áll majd a rendelkezésedre, hogy megerősítsd a kapcsolatot, melyet igazán fontosnak tartasz, hogy megértsd azokat a mechanizmusokat, melyek a szeretett személy mellett tartanak, és hogy feltérképezd úgy a saját, mint a partnered igényeit. Más szóval, az életben egyszer most te is elengedheted magad és a maximumon élvezheted az életet, más társaságában. Nem is olyan nehéz, ugye? Igaz, hogy itt az érzelmi örömökre kerül a hangsúly, nem pedig az anyagiakra, de téged ismerve, mindkettőt elérheted egyszerre.

Légy aktív, fejezd ki magad, vedd a kezedbe az irányítást és mutasd ki az érzelmeidet. Még a nyilvánosság előtt is. Áprilistól szeptemberig ajánlott felfedezned a nyílt beszélgetés előnyeit, tele érzelmekkel és személyes vallomásokkal. Bár a változás a legfélelmetesebb dolog számodra, el kell fogadnod, hogy lesznek az életedben olyan személyek, akik előbb-utóbb előállnak valamilyen merész ötlettel.

Augusztusban és szeptember elején a Vénusz az intimitás mezején mozog retrográdban, miközben a Mars is ezt a szektort aktiválja. Ennek következtében sokkal nehezebb lesz eldöntened, hogy mit akarsz, és szinte lehetetlen lesz kiszámítanod minden egyes kockázati tényezőt a szerelemben. Hajlamos leszel túlzásba vinni a szakértelmed a tökéletes párkapcsolat terén. De arra is lehet példa, hogy egyes Bakok téves információkat közölnek párjukkal, vagy elzárkóznak az érzelmeik elől, és bármilyen fenyegetés árán el nem árulják, mit éreznek, még ha ez a viszony végét is jelentené.

Ne engedd, hogy egy volt szerető ismét elcsavarja a fejed, és abban se bízz, hogy a viszony más alapokra való helyezésével ezúttal minden működni fog. Tévedsz. Légy nyitott a kompromisszumokra, de semmiképp se a múlttal.

Ha egyedülálló vagy, itt az esélye, hogy életed legizgalmasabb találkozását tapasztald meg 2015 novemberében és/vagy decemberében. Ne utasítsd vissza a barátok meghívásait egy kis görbe estére, ne hagyd ki az évfordulókat, bulikat sem, és a team-buildingekre is jó lesz elmenned. Ezek mind ragyogó alkalmat tartogatnak arra, hogy ismerkedj és érzelmileg ígéretes élményeket szerezz.

Pénz és karrier

A Merkúr retrográdjai a munka és a pénz házában teljesen összekuszálnak mindent körülötted, ebben az évben sokkal többet hibázol majd, mint általában. Az év elején minden erőddel a jövedelmedre összpontosítasz, és azon dolgozol, hogy javíts a bevételeiden, de az igazság az, hogy sehogy sem tudsz megelégedni azzal, amit felajánlanak neked.

Január 22 és február 12 között a tárgyalásaid nem mennek valami jól, ezért ha teheted, várj velük addig, míg a főnököddel ki nem egyezel pár fillér pluszról. A kollégáid félreérthetik a szándékaid, szavaid. De ne csüggedj, hisz a feszültség szertefoszlik, ha egy kis jóérzésről és több türelemről teszel tanúbizonyságot, miközben felvilágosítod őket a terveidről.

Február, március és április eleje rendkívül kedvező lehet, amennyiben ingatlannal kapcsolatos üzleteket bonyolítasz. Az is lehetséges, hogy pénzt örökölsz, megkapod a jussod egy közös befektetésből származó nyereségből, vagy a gyereknevelési juttatásod emelik meg.

Május 19 és június 12 között a Merkúr retrográdban mozog a munka mezején, aminek hatására a megszokottnál is nehezebb lesz beosztanod a munkaidődet és betartanod a feladatok határidejét. Ebből kifolyólag gyakrabban túlórázhatsz, és otthon is kénytelen leszel dolgozni, ami miatt problémák adódhatnak a családoddal. A párodnak elege lehet abból, hogy téged folyton a dossziéhalmok mögött talál. Próbálj meg kissé elszakadni a munkádtól, és tanulj meg bízni a kollégáidban. Nem fognak csalódást okozni, a csapatmunka pedig nagy eséllyel menti meg a helyzetet, és a házasságod is!

Az együttműködések és a kitartásod gyümölcseit a vártnál hamarabb is begyűjtheted, a nyári hónapok pedig fellendíthetik a termelést és a profitszerzést. Tűrd hát fel az ingujjakat, és vágj bele, míg a bolygók kedveznek a szerencsédnek.

Szeptember 18-től október 10-ig a Merkúr a karrier házában bolyong, aminek hatására azon kaphatod magad, hogy a régi projektjeid többé nem érdekelnek, le is mondanál róluk, helyettük pedig teljesen új irányba indulnál. De jobban teszed, ha nem adod fel! Esetleg szánj több időt arra, hogy gondolkozz és mérlegelj. Talán az is megérné, ha visszatérnél a régi partnerségekhez, melyeket egy ideje befagyasztottál. A hegycsúcsok megmászásának szakértője vagy, szóval ne engedd magad elbátortalanítani valami szóbeszéddel!

Egészség

Az egészséged a bolondját járatja veled ebben az évben, ami miatt nem ártana végre odafigyelned a belső hangodra és a tudatalatti jelzésekre ahhoz, hogy ismét egyensúlyba hozd magad. Nagy valószínűséggel ijeszthetnek meg dolgok, úgy érezheted, hogy a kételyek, érzések és frusztrációk belső csomagja már teher számodra, ami kedv nélkül hagy és meggátol abban, hogy haladj. Az lenne az ideális, ha kellő mennyiségű időt szakítanál önmagadra ahhoz, hogy lazíts, pihenj és kikapcsolódj. Ezzel nem veszítesz időt, esetleg annyit, amennyivel megóvod magad a komolyabb gondoktól. A Jupiter is melletted lesz a helyrezökkenésben, míg júniusig az Oroszlán jegyében marad. De csak akkor, ha nem korlátozod magad a tünetek kezelésére, hanem a baj forrását is felkutatod.

2015-ben a megszokottnál több gondot okozhat a derékfájás, a csípőfájdalom, a hangulatod is visszazuhanhat, és úgy érezheted, hogy a feladataid, kötelességeid a földbe döngölnek és megfojtanak. Ezekben az esetekben a légzési gyakorlatok csodákra képesek, főként ha szorongás is gyötör. A változástól való félelmed március és április folyamán jobban felerősödhet, ami miatt megnőhet a vérnyomásod és a pulzusszámod. Fontos, hogy ne hagyd figyelmen kívül ezeket a jelzéseket, hanem keress megnyugtató megoldásokat, melyekkel levezetheted a stresszt.

Május második felétől június első feléig a téves diagnózisokkal is meg kell birkóznod. Hogy biztos légy abban, amit látsz és hallasz, kérd ki egy másik doki véleményét is, de semmiképp se kezdj el te magad nyomozni és diagnózist felállítani, vagy kezelést szabni magadnak! Lehetséges, hogy a pajzsmirigyed is ki kell vizsgáltatnod ahhoz, hogy felfedd a szervezeted további rendellenességeit.

Szeptember 18 és október 10 között az orvosok véleményei összezavarhatnak. Ezért, amennyiben nincs sürgős egészségügyi problémád, várj a vizsgálatokkal október utolsó hetéig. Az év utolsó két hónapja nehezebben telhet el, ha krónikus, főként reumás jellegű betegségekben szenvedsz. Érdemes ebben az időszakban szabadságot venned, fürdőre vagy kezelési központba vonulnod.

Család és otthon

Rendkívül dinamikus év elébe nézel, ami a családot, otthont illeti. Feszültségektől, fejére állt helyzetektől tarkított március vár rád, mely akár haraggal, válással, szétköltözéssel is végződhet. A Kos jegyében, számodra a család és otthon házában lévő Uránusz változást és hitelességet követel, valamint arra ösztönöz, hogy eredetiséggel kezeld a forró helyzeteket, melyek 2014 óta keserítik az életed.

Nehezedre esik viszont érett döntéseket hozni, így meglepetést fogsz okozni a rögtönzött, a pillanat vagy düh hatására hozott döntésekkel. Hajlamos leszel a kész tények elé állítani a többieket, amitől náluk elszakad a cérna. Igyekezz viszont nem elveszíteni a fejed és a béketűrésed!

Február utolsó napjaitól március végéig a Mars a család és otthon házát aktiválja, melynek hatására felébred benned a vágy, hogy összepakolj és elköltözz, vagy nagyszabású javítási munkálatokba kezdj a lakásban. Azonban érdemes lesz vigyáznod, ugyanis megnő a balesetveszély, főként az éles tárgyak közelében.

Az otthoni borsos légkör abban lesz a segítségedre, hogy új alapokra helyezd az életed, hogy átgondold a jövőre néző terveidet, előnyben részesítve azokat, amelyek a legjobban érvénybe helyeznek téged, és végre elszakadhatsz a múlttól. A Skorpióban járó Szaturnusz (június 15 és szeptember 18 között) a segítségedre lesz ebben, és általa sokkal reálisabban fogod látni az előtted álló lehetőségeket.

Május második felétől július második feléig előnyösek lehetnek az ingatlan-üzletek. És felerősödhet benned a vágy, hogy összeköltözz a szeretett személlyel. Ha komolyan tervezed, akkor most tedd meg, mert jó időszak előtt álltok.

Augusztus 11-én a Jupiter belép a Szűz jegyébe, számodra az életfilozófia, utazások és továbbtanulás házába. Ezt az időszakot érdemes arra használnod, hogy nyitsz a megismerés horizontja felé, és felhagysz az idejemúlt elméletekkel.

Az év vége aggodalmakra adhat okot az egészség terén, ha nem a sajátodban, akkor valamelyik közeli rokonodéban. Az is megtörténhet, hogy kiderül egy kis családi titok, aminek hatására teljesen megváltozhat a véleményed és hozzáállásod a testvéredhez, unokatestvéredhez. Érdemes lesz körültekintőnek is lenned, ugyanis egyik rokonod vagy szomszédod pletykákat terjeszthet rólad. Ahelyett, hogy feltúráznád magad, inkább engedd el a füled mellett, és fogd fel úgy, mint egy viccet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!