KezdőlapHoroszkópKos Horoszkóp 2015

Kos Horoszkóp 2015

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Te is kíváncsi vagy arra, mit ígér számodra a következő esztendő? Mi jót rejteget 2015 a szerelem, karrier vagy az egészség terén? Olvass bele a horoszkópba, hogy felkészülve, teljes magabiztossággal köszönthesd az újesztendőt! A megszokott horoszkóp mellett olvasd el a 2015-ös Kínai horoszkópot is!

kos-horoszkop

Szerelem és párkapcsolat

A Jupiterrel az Oroszlán jegyében, 2015 augusztusáig alig akad dolog, melynek nemet tudsz mondani a flörtök és szerelmi bonyodalmak terén. A tavasz perzselőnek ígérkezik, a természetes egocentrizmusodat pedig szemrehányások is érhetik.

Meggyűlhet a bajuk azoknak a Kosoknak, akik jelenleg távkapcsolatban élnek, vagy akik költözésre kényszerülnek a munkájuk vagy továbbtanulásuk miatt. Komoly erőfeszítésre lesz szükségük ahhoz, hogy a viszonyuk megőrizze belső harmóniáját. Ez arra az esetre is érvényes, ha nem te, mint Kos, kell költöznöd, hanem a partnered.

A kapcsolataid számos teszten mehetnek keresztül, az áprilisi holdfogyatkozás és a Skorpióban lévő Szaturnusz hatására (június és szeptember között). Ez a bolygóállás arra kényszeríthet téged, hogy egyensúlyba helyezd saját és partnered szükségleteit. Olyan témák kerülhetnek felszínre, mint a hűség, bizalom, szexualitás, intimitás vagy közös erőforrások. Az őszinteségen alapuló kapcsolatok könnyen átvészelnek bármilyen gyanakvást, legyen az megalapozott vagy sem. Ellenben, azok a viszonyok, melyek már csak döcögnek, 2015 nyarán véget érhetnek, téged pedig felelősségre vonhatnak minden egyes tapintatlanságért, indiszkrécióért, melyet gondolatban vagy tettekkel követtél el.

Ezt a periódust fogd fel úgy, mint az érzelmeid megérését, mint egy párkapcsolati tesztet, melyben a helyére kerül mindkettőtök álláspontja az együttéléssel kapcsolatban. A dolgok leülepedhetnek, egészséges irányt vehetnek fel, érdekek, hatalom-játékok és félelmek nélkül, hogy ti boldogan élhessetek míg a világ és két nap.

A kapcsolataid irányítója, a Vénusz retrográd mozgásban lesz július 25 és szeptember 6 között. Ennek hatására vakon fejest ugorhatsz egy szerelmi kalandba, melyről szeptemberben könnyen kiderülhet, hogy alaptalan volt. Szórakozz, ha szükségesnek érzed, de kerüld a bonyodalmakat, és ne közvetíts téves információkat másoknak. Ha te nem veszed komolyan a dolgokat, attól más még annak veheti, a következmény pedig viharos és botrányos lehet!

Ebben az időszakban a régi szerelmek köszönhetnek újra rád, vagy csak a régi szép idők nosztalgiájával táplálod a lelked. Olyan stratégiák kidolgozása előtt állsz, melyek segítségével visszahódíthatod azt a személyt, akit szeretsz. De esküvő tervezésére az időzítés alkalmatlan.

2015 komoly lendülettel zárulhat, a legizgalmasabb helyzetek felborulásával, kibékülésekkel vagy hirtelen szakításokkal annak függvényében, hogy milyen tanulságokat vontál le (vagy nem) az év folyamán.

Pénz és karrier

Szakmai és anyagi téren 2015 rendkívül gyümölcsözőnek ígérkezik, bár nem lesz bonyodalommentes. A támogatásaid forrása megfellebbezhető, vagy nehézségek léphetnek fel azok megpályázásában, főként márciusban, júliusban és decemberben. Alapjában véve stabil évnek nézhetsz elébe, amely alatt új, sikeres projekteket hajthatsz végre. Tudod miként kamatoztasd a tudásod, a külföldi kapcsolataid pedig, bár nehezen kiépíthetők és hosszútávú erőfeszítést igényelnek, meghozzák a szakmai és anyagi fejlődést.

A jobb beosztásért és hatalomért folyó harcoknak még nincs vége. Ezért arra intenek a csillagok, hogy légy tapintatos, és az év elején vigyázz a nyelvedre, ha egy olyan csoporttal van dolgod, akinek tagjai nemigen akarják elfogadni a vezetésed. A Merkúr retrográdban mozog január 22 és február 12 között, ezt az időszakot használd inkább arra, hogy hosszútávú szakmai tervet hozz létre.

Lehetséges, hogy bizonyos eredmények, melyekre számítottál, késnek jelentkezni, vagy nem úgy sülnek el, ahogy szeretted volna. Ugyanakkor a csapatod is nehezebben motiválható, komoly erőfeszítésedbe kerülhet egy közös cél felé irányítanod a tagjait.

Keményen tartod magad ahhoz az elhatározásodhoz, hogy 2015-ben több pénzt keress. Erre több lehetőséged is adódik az év folyamán. Ne vonakodj a túlóráktól, és talán még két munkahelyed is lehet! Ha vezető pozícióban lennél egy vállalatnál, érdemes lesz újraértékelned a menedzselési stratégiákat.

A Jupiter belép a munka házába augusztus 11-én, ami annyit jelent számodra, hogy sikerül állást szerezned, ha jelenleg nem dolgoznál, illetve jobb munkahelyet találnod, ha a jelenlegivel nem lennél megelégedve. Fizetésemelésben is részesülhetsz, vagy előreléptethetnek, de mindkét lehetőség plusz feladattal jár, bizonyítanod kell a szervezettséged, türelmed és kimért ütemterved. A riválisaid vagy a konkurencia megpróbál majd megfélemlíteni vagy tévedésbe vezetni, de ha megőrzöd a nyugalmad, nem járhatnak sikerrel.

Az év utolsó negyedében érdemes lesz a szakmai szektorra összpontosítanod, ugyanis nagy esélyed lesz arra, hogy fejlődhess. Továbbá arra is kilátás ígérkezik, hogy a vezetői szintek között harmónia uralkodjon, ott, ahol mindig is eltértek a vélemények, és ahol mindig akadályba ütköztek a tevékenységek.

Egészség

Az elmúlt év eseményei nagy valószínűséggel vezettek feszültséghez, idegességhez, váratlan változásokhoz, vagy olyan érzésekhez, mint amikor kihúzzák a szőnyeget alólad. Ez a helyzetkavalkád egyes Kosokat hozzásegítette ahhoz, hogy visszanyerjék önmagukat, az egyediségüket, és hogy érvényesüljenek. Másokat viszont a kimerülés és a türelem elvesztésének a végső stádiumához vezette.

Az Uránusz továbbra is a Kos jegyében marad, tehát az elkövetkezőkben is jellemző lehet rád az eltúlzott, elhamarkodott, kiegyensúlyozatlan reakció, ami fáradékonysághoz, bonyodalmakhoz és balesethez is vezethet. De okozhat feszültséget és stressz-alapú gyakori étkezéseket is.

Hogy lekerüld az álmatlanságot, és megtanuld hasznosan levezetni az energiád, ajánlott sporttevékenységekbe kezdened, melyek alkalmasak arra, hogy felemésszék a feszültséget és segítsenek a lenyugvásban. Szánj időt akár naponta egy hosszú forró fürdőre és lazíts ahelyett, hogy gyors zuhanyt vennél. De ha mégsem lennél kibékülve a megterhelő sportokkal, akkor menj jógázni, meditálni, próbáld ki a tai chi-t, stb.

A táplálkozás is nagyon fontossá válik 2015-ben. Sokkal fontosabb lesz most lemondanod a gyorséttermi ételekről, olajban sült/pirított dolgokról, zsíros fogásokról, túlzásba vitt étkezésekről és alkoholról. A májad sokkal lustábban dolgozhat, a kimerülés jeleit mutathatja 2015-ben. A koleszterin szinted is ijesztően felugorhat. Ezt elkerülendő, állíts össze magadnak egy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet, nagyrészt természetes alapanyagokból, főként zöldségekből és gyümölcsökből. Étrendi kiegészítők terén válaszd a természeteset a mesterségesek helyett. És érdemes egy szakorvos tanácsát is kikérned.

Augusztus 11-én a Jupiter belép a Szűz jegyébe, azaz az egészség házába, ennek hatására jelentősen fellendül a hangulatod. Javul a közérzeted, jobb lesz a kedved, kiegyenlítődik végre a munka és pihenés közti egyensúly, továbbá az ételmódod is pozitív irányba változhat. Bár nem lesznek számottevő egészségügyi panaszaid, nem árt mégis elvégeztetned pár rutinvizsgálatot. Ez főként akkor válik fontossá, ha nyáron (júliusban és augusztusban) ismét fellépnek a régi panaszaid, melyek 2014-ben is kínoztak.

A Jupiter, Szaturnusz és Neptunusz állása, az év utolsó négy hónapjában, sok hiedelmet és elvet kérdőjelezhet meg az egészséggel, gyógyulással, energetikai egyensúllyal, érzelmekkel, valamint a fizikai és pszichikai egyensúllyal kapcsolatban. Ugyanakkor teljesen fejre állhatnak a fogyókúrákról és fogyókúrás termékekről alkotott elképzeléseid. Ami egyáltalán nem rossz!

A Neptunusz jelenléte a Halak jegyében, a te esetedben a krónikus betegségek, a tudatalatti és a rejtett dolgok házában, nehézséget okozhat diagnózisok felállításában, a tünetek hatékony feltérképezéséhez. Ajánlott, hogy több orvos szakvéleményét is kikérd, ha olyan tüneteket érzel, melyek összezavarnak, nem vezetnek pontos válaszhoz, vagy megmagyarázhatatlanok, és jó megismételned a vizsgálataidat is.

Kerüld viszont azt, hogy megelőzésképpen teletömd magad gyógyszerekkel. A májad 2015-ben sokkal érzékenyebb, mint általában, ezért olyan reakciókat válthat ki, melyek eddig sosem okoztak neked gondot. Vigyázz továbbá a személyes higiéniára és a lakás tisztítására használt termékekre!

Család és otthon

Teljes gőzzel zajlanak körülötted a változások, a személyiségeddel is harcban állsz, viszont az energiád, eredetiséged és dinamizmusod könnyen megkérdőjelezhetik a szüleid. Ők mindig ott lesznek, hogy szemrehányást tegyenek azért, ha túl gyors vagy, ha nem alkalmazkodsz a szabályokhoz, és azért is, mert nem gondolkodsz előre, aminek következménye néha teljes káosz lehet úgy a személyes, mint a családi életedben. Függetlenül attól, hogy mennyi idős vagy, legkésőbb 2015 májusáig a szüleid mindent megpróbálnak, hogy beleszólhassanak a döntéseidbe, tanácsokkal látnak el, és gondoskodnak arról is, hogy eszedbe juttassák, hogy az ő idejükben minden másképp volt.

Márciusban úgy fogod érezni, mintha kivirágoznál. Az erőd a maximumon lesz, akkora lendületet kapsz, hogy akár a hegyeket is elmozdíthatnád a helyükből. Ekkor fogod azonban a legjobban érezni a családod/szüleid beleszólását. Az ebből adódó konfliktusok akár ki is aludhatnak, bár nehezen elképzelhető, hogy mindenki elégedetten jöjjön ki a helyzetből.

A Merkúr retrográd mozgása (május 19 és június 12 között) könnyen összekuszálhat olyan dolgokat, melyekről eddig úgy tűnt, hogy a megszokott kerékvágásba zökkentek. Erre már csak a Mars állása pakolhat rá egy lapáttal, amikor május 12 és június 26 között ugyanebben a szektorban mozog. Hatására úgy érezheted, mintha darázsfészekbe kerülnél. Könnyen veszhetsz össze a testvéreiddel, unokatestvéreiddel, és még a szomszédaiddal is.

Teljesen mindegy, hogy mit hallanak a füleid, igyekezz lecsillapítani a hangokat, mert gyorsan meg fogod bánni, amit dühödben mondtál. Június 12 után nagy eséllyel tér vissza a béke és harmónia, de csak abban az esetben érthetitek meg egymást, ha egyszerre csak egyikőtök beszél, és időt szántok arra, hogy végighallgassátok egymást.

Augusztusig a Jupiter az Oroszlán jegyében marad, vagyis a gyerekek házában, és innen lát el téged kellő mennyiségű energiával ahhoz, hogy nyugodt kapcsolatod legyen a gyerekeiddel, függetlenül attól, hogy milyen életkorúak. Ebben az időszakban (újra)épülhetnek bizonyos kommunikációs csatornák, a viszonyok is új alakot ölthetnek, és ha eddig haragban voltatok, akkor most ki is békülhettek. Felfedezheted a benned rejlő gyereket, ez pedig jelentősen megkönnyítheti a kicsinyeiddel való kommunikációt. Ha szívesen gyarapítanád a gyerekállományt, érdemes ezt komolyan megfontolnod, főként július második és augusztus első felében.

A nyári hónapok plusz költségekkel járhatnak a gyerekek miatt, vagy azért, mert valami olyant követtek el, amiért neked kell pénzt adnod. Ugyanakkor ennél jobb időpontot a lakásfelújításra/ingatlan befektetésre 2015-ben nem találsz.

A szeptember 28-i teljes holdfogyatkozás a te jegyedben zajlik. Ez a jelenség egy újraértékelési ciklus kezdetét jelzi: elgondolkozhatsz önmagadról, a vágyaidról, a szükségleteidről. Továbbá kiváló alkalom egy személyes projekt befejezésére, vagy a külsőd megváltoztatására.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet