Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Te is kíváncsi vagy arra, mit ígér számodra a következő esztendő? Mi jót rejteget 2015 a szerelem, karrier vagy az egészség terén? Olvass bele a horoszkópba, hogy felkészülve, teljes magabiztossággal köszönthesd az újesztendőt! A megszokott horoszkóp mellett olvasd el a 2015-ös Kínai horoszkópot is!

rak-horoszkop

Szerelem és párkapcsolat

Birtoklóan indulhat a 2015-ös év, ugyanis kétségbeesetten próbálsz közelebb kerülni a szeretett személyhez, és elmélyíteni a viszonyt. A társad azonban az egészet könnyen félreértheti, emiatt téged fojtogatónak és rámenősnek könyvelhet el, ami számos vitát és veszekedést eredményezhet. Kerüld a szemrehányásokat, és eszedbe ne jusson felásni a kapcsolatotok előtti múltat.

Ne próbálj érzelmi zsaroláshoz folyamodni, de az áldozatot is fölösleges eljátszanod. Egyébként az év első három hónapjában mindenkit elkergethetsz magad mellől, akit szeretsz. Ne ragaszkodj semmihez foggal-körömmel! Na jó… ollókkal! Igyekezz inkább túljutni az álszenteskedésen, és fedezd fel a szükségleteid, az erotikus oldalad, mi több, játssz nyílt lapokkal. De kerüld a tiltott szerelmi kalandokat.

A március, július és december robbanékony eseményei nem engednek sokat álmodozni. Arra kényszerítenek majd, hogy szembenézz a párkapcsolatok nem épp kellemes valóságával. Úgy érezheted, a világ a feje tetejére állt, hogy elillant a biztonság és a védelem érzése, viszont nagy eséllyel haladhatsz előre a kapcsolatok kezelésében: „vagy bálban, vagy kórházban” kötsz ki. De legalább tudni fogod, hol is tartasz.

Ha kapcsolatban élsz, a végső döntéseket ezzel kapcsolatban akkor hozhatod, amikor a Szaturnusz visszatér a Skorpió jegyébe, számodra a szerelem házába, vagyis június közepétől szeptember közepéig. Az a nyomasztó érzés törhet rád, hogy (már) senki sem szeret téged, hogy nem kapsz elegendő figyelmet, hogy nem értékelnek téged annyira, mint amennyire megérdemelnéd.

Amíg a Szaturnusz vissza nem bandukol a Nyilas jegyébe, vagyis szeptember 18-ig mindenképp érdemes lenne megtanulnod az önértékelés leckéjét. Ne a szerelmi viszonyokban keresd az értékeid, hanem önmagadban. A szerelem nem egy biztos kart jelent, melyben mindig belekapaszkodhatsz.

Ne aggódj, 2015 jót is tartogat számodra: októberben, novemberben és decemberben fellendül a társasági életed, az év vége pedig azon kap, hogy szíved párja után nézel.

Pénz és karrier

Már egy ideje az Uránusszal a karrier házában, hozzászokhattál a kellemetlenségekhez, zűrzavarokhoz és rohangáláshoz, mindezt a körülötted lévők elégedetlensége és örökös piszkálódása tetőzheti. Viszont a Jupiterrel a pénz házában (augusztus 11-ig) és a Szaturnusszal a munka házában (júniusig, majd szeptember második felétől ismét) esélyed van, hogy helyreállítsd a dolgokat, és ésszerűen kezeld az erőforrásaidat annak érdekében, hogy szakmailag fejlődj, melyet már régóta nem tettél. Plusz feladatokra is számítanod kell, de azok nem tesznek egyebet, mint kitapossák az utat egy lehetséges előléptetés felé.

Az év intenzíven kezdődik a karrier és pénz terén. Kilátásban vannak olyan ellentmondásos beszélgetések, melyek az anyagi és szakmai helyzeteddel kapcsolatosak. A Merkúr retrográd mozgásával, január 22 és február 12 között lehetőséged nyílik átszervezni az anyagi helyzetedre vonatkozó stratégiákat, megváltoztatni a prioritásokat a kiadásokban. Nagy eséllyel állapíthatod meg a veszteségek forrását, illetve arra is fényt deríthetsz, hogy mire költesz alaptalanul sokat.

Miután sikerült megértened, hogyan állsz és mire számíthatsz, megkockáztathatsz egy lépést a karriered terén: egy beruházás, egy új állás irányába, még akkor is, ha az üzleti partnereid vagy az élettársad megpróbál elbátortalanítani az ötlettől. Március második felétől jó lesz odafigyelned arra, miként költesz a továbbtanulásra és a képzésekre, főként ha ezek távoktatás formájában zajlanak. Nézz utána, pontosan milyen oklevélben és kitüntetésben részesülhetsz, hogy az oktatás valóban akkreditált-e, és hogy ténylegesen elismert-e. Magyarán, megéri elvégezni, hasznát fogod venni vagy csak pénzkidobás?

2015 nyarán időd lesz átgondolni egy picit, hogy mi is történt veled szakmai téren, honnan indultál és mit sikerült eddig a szakmai terveidből megvalósítanod. Talán nem lenne rossz ötlet inkább a szabadságot elhalasztanod, mint egy fontos megbeszélést elutasítanod, és igyekezz minél több ígéretes üzleti találkozót megszervezni. Így nagyobb eséllyel nyaralhatsz külföldön, nem pedig a két településsel odébb lévő víkendházban, amit a haverjaidtól bérelsz ki pár napra.

Augusztusban és szeptember első felében, amikor a Vénusz retrográdban mozog a pénz házában, óvakodj a meggondolatlan kiadásoktól. Lehetséges, hogy kissé túllőnél a célon azzal, ha fizetésemelést kérnél, csak hogy felújíthasd a lakást… Mihelyt a Jupiter betoppan a Szűz jegyébe, augusztus 11-től érdemes lesz visszafognod magad a pénzzel és munkával kapcsolatos projektekkel, megbeszélésekkel, és jó lesz komolyan is végiggondolnod a dolgokat. A tevékenységeid és azok gyümölcsei nagyban összefüggnek majd a kommunikációs készségeddel, illetve azzal, hogy minként viselkedsz és beszélsz a kollégáiddal, barátaiddal, kollaboránsokkal.

Az év utolsó negyedében légy óvatos a külföldi munkaajánlatokkal, és az olyan álláslehetőségekkel is, melyek miatt költöznöd kell. Ugyanis hajlamos vagy illúziókba ringatni magad ahelyett, hogy a valóságot mérlegelnéd.

Egészség

Júniusig, majd szeptembertől ismét, a Szaturnusz az egészség házában tartózkodik, melynek hatására nem kell megbetegedésektől tartanod, sőt! Az eddiginél is komolyabban veszed az egészséges életmód gyakorlását. Talán most jött el a megfelelő alkalom arra, hogy kilépj a rutinból, a megszokottból és olyan tudatos rítusokat vezess be az életedbe, melyek kiegyensúlyozottá tesznek. Függetlenül attól, hogy a kapcsolataidból adódó feszültség és elégedetlenség, vagy a munkahelyi stressz és túlterheltség keseríti meg az életed, szükséged van relaxáló, megnyugtató és felszabadító szokásokra.

Szánj elegendő időt magadra, és összpontosíts a szükségleteidre. Ez viszont nem jelenti azt, hogy melankóliába kell burkolóznod, és azt sem, hogy hetente egyszer fel kell hívnod a legjobb barátnődet/haverodat, és mindig ugyanarról siránkoznod. Ennek levezetésére járj inkább fitnesszre, jógára, vagy iratkozz be egy táplálkozással kapcsolatos/homeopátiás kurzusra. Vagy inkább az lenne a legjobb megoldás, ha megismerkednél valakivel, aki bizonyos módon vigaszt tud nyújtani neked.

A különböző kúrákkal és egészséggel kapcsolatos elméleteid könnyen okozhatnak gondot a magánéletedben és a főnököddel fenntartott kapcsolatodban, amennyiben betegszabadságra lesz szükséged, vagy ha folyton csak panaszkodsz, zsémbelsz és ingerült vagy az irodában, mert örökké fáj valahol.

Április és május különösen érzékenyen érinti a Rákokat, főként ha gyomor- és légúti problémákkal küszködnek, illetve nehezen tudnak diétát tartani vagy egy bizonyos étrendhez igazodni. Esetükben egy kis torokgyulladás jóval komolyabb következménnyel járhat. Az év végére felerősödhetnek a korábbi krónikus panaszok, melyek ezúttal nem akarnak enyhülni. Ebben az esetben nyugodtan folyamodhatsz alternatív gyógymódokhoz. Ajánlott viszont alaposan körülnézned és tájékozódnod, mielőtt orvost választasz, és óvakodj azoktól, akik a hasukra csapva gyógyítanak.

Érdemes vigyáznod a kiszállásokkal, utazásokkal, ugyanis ezekkel nő a balesetveszély, ám egy külföldi doktor felkeresése jótékony is lehet, bár tudjuk, hogy tartózkodsz tőle.

Család és otthon

Egyrészt unalmasnak tűnik az életed, másrészt félsz változtatni vagy attól tartasz, ami 2014 folyamán módosulni látszik. Leginkább májusban érzel majd feszültséget, amikor balról a családod rágja a füled, jobbról te próbálsz rendet(lenséget) teremteni az életedben.

Az április 4-i holdfogyatkozás a család és otthon házában történik, ez pedig nagyon megterhelő lesz számodra, ugyanis megoldásokat, döntéseket és befejezéseket követel tőled. Kiváló alkalom arra, hogy átgondold a prioritásaidat úgy, hogy a magánéleted és a karriered is kibéküljön végre egymással. Továbbá az újradekorálásra, a lakás átrendezésére is megfelelő a pillanat, sőt még egy költözésre is. Lehetséges, hogy valamelyik szülőd úgy dönt, hozzád költözik egy időre, de az is megtörténhet, hogy neked kell visszatérned a szülői házba.

A Szaturnusz visszatér a gyerekek házába június 15 és szeptember 18 között, így eszedbe juthatnak a feladataid, a tartozásaid, melyekről eddig azt gondoltad, 2014 elteltével azoknak is búcsút intettél. Ismét aktuálissá válhat egy kényes és kellemetlen, gyerekekkel kapcsolatos helyzet, de most végre megkerül a megoldás, bár nem lesz egyszerű, sem könnyen elfogadható/kezelhető.

Augusztus 11-től a Jupiter belép a Szűz jegyébe, a te esetedben a kommunikáció és a kapcsolatok házába, és jó alkalmat kínál arra, hogy ismét felvedd a kapcsolatot a rég nem látott rokonaiddal, illetve olyan szomszéddal is összebarátkozhatsz, akivel sok közös lelki témára bukkantok.

A családdal fenntartott viszonyod a lehető legjobban kavarodhat fel a Merkúr retrográdja által, melyre a család és otthon házában kerül sor szeptember 18 és október 10 között. Nézeteltérések, viták, veszekedések merülhetnek fel, komoly szópárbajjal, de eredmények nélkül. A legjobb, amit tehetsz, hogy újraértékeled az irányt, amely felé az életed veszed, és az alapokat, melyre azt építed. Mérlegeld objektíven azt, amit a szeretteidtől hallasz, mert lehet, hogy igazuk van, és érdemes lesz mégis megváltoztatnod a döntéseidet.

Az év utolsó két hónapja meghozza végre a nyugalmat és vigasztalást, a békét és a megértést a családod körében. Mi több, nagy sikerrel dolgozhatsz azokon a háztartási terveiden, melyek eddig folyton akadályba ütköztek a családod akadékoskodásai miatt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!