Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Fel sem fogjuk, mennyire barátságosak és intelligensek tudnak lenni a gorillák, amennyiben mi, emberek, a megfelelő módon közelítünk feléjük. A viselkedésükkel képesek teljesen lenyűgözni bennünket, és ha bizalommal, tisztelettel bánunk velük, ők is ugyanígy kezelnek majd.

6 év után a vadonban, a gorilla találkozik a nevelője feleségével. Mindenki meglepődött az állat reakcióján

2017 júniusában Damian Aspinall és felesége különleges kirándulásra indult. A férfi a The Aspinall Alapítványt vezeti, melynek keretében ifjú gorillákat tanulmányoz, nevel, majd telepít vissza a természetes élőhelyükre. Ezúttal is azt követte nyomon, hogyan illeszkednek be az „újoncok” a Batéké Plateau nevű nemzeti parkba.

A gorillákról nagyjából 12 éves korukig gondoskodik, így az állatok már jól ismerik Damiant. A felesége, Victoria viszont még sosem találkozott vadon élő gorillával, így fogalma sem volt, mire számíthat.

Amikor átlépték a rezervátum kapuját, egy csónakban indultak az emlősök felkutatására, a park egyik csatornáján keresztül. Drón segítségével tájékozódtak, és nemsokára rá is leltek a gorilla-csapatra. Damian kikötötte a csónakot, és elindult feléjük. Az állatok azonnal felismerték a férfit, Damian viszont nem érte be ennyivel: be szerette volna mutatni őket a feleségének. Bár kissé tartott tőle, hogyan fognak reagálni a nőre, Damian örömére az emlősök teljesen átadták magukat Viktoriának.

A feleség kedvére cirógathatta, ölelhette őket, sőt még a sapkáját is megoszthatta velük! Emlékezetes és tanulságos pillanat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!