KezdőlapNapi LikeA férfi 65, a lány mindössze 12. Te mit szólnál, ha megtudnád:...

A férfi 65, a lány mindössze 12. Te mit szólnál, ha megtudnád: összeházasodnak?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az alábbi képkockákat elnézve, jogos kérdés fogalmazódik meg bennünk: te mit tennél, ha megtudnád, hogy egy olyan pár készül egybekelni, ahol a vőlegény 65 éves, a menyasszony pedig csak 12? A new yorkiak kénytelenek voltak élesben szembesülni ezzel a borzalommal, szerencsére egy társadalmi célú kísérlet erejéig, melynek a híres Times Square adott helyszínt.

A férfi 65, a lány mindössze 12. Te mit szólnál, ha megtudnád: összeházasodnak?

Mivel bizony léteznek valós történetek, amikor a nőket már gyerekkorban férjhez kényszerítik, Coby Persin és csapata úgy döntött, felméri az emberek reakcióját az ilyen esetekben. A kísérlet célja, hogy tudatosítsa a társadalmunkban a helyzet súlyosságát, és amennyiben lehet, megakadályozza azt.

A törvényes életkor a házassághoz országonként változik, és vannak olyan régiók meg kultúrák, ahol már a leánygyermek megszületésekor eldől, kinek lesz a felesége. Egyes amerikai államokban például a fiúk 14 éves korukban már házasodhatnak, a lányok pedig 12 évesen is nőül vehetők. Nagy-Britanniában 16 év a minimum. És ez csak néhány konkrét példa a nagyvilágból, melynek súlyát csak akkor érezzük, amikor a saját szemeinkkel látjuk.

Coby választotta ki az „ifjú párt” alkotó statisztákat, ő maga pedig a fotós szerepét játszotta, aki megörökíti ezt a „boldog” pillanatot. A járókelők reakciója szerencsére abba az irányba billent, amelybe a kezdeményező remélte, éspedig senki sem értett egyet azzal, hogy a még a babakorszakban lévő kislány egy olyan férfi felesége legyen, aki a nagyapja lehetne. A férfi hiába bizonygatta, a kislány szüleinek a jóváhagyásával kelnek egybe, ezt senki sem hiszi el neki.

Néhány járókelő a rendőrség segítségét szerette volna kérni, sőt! Odáig fajultak a dolgok, hogy a kis menyasszonyt valósággal elragadták a vőlegénye mellől, csak hogy kudarcba fulladjon ez a menyegző. Az emberek viselkedése teljesen normálisnak nyilvánítható, és örömre ad okot, hogy ennyien kiálltak a 12 éves lány mellett.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet