KezdőlapNapi LikeAz őz egy cuki kis borjat hoz a világra. Íme a videó,...

Az őz egy cuki kis borjat hoz a világra. Íme a videó, ami sztárrá tette az őzgidát!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hihetetlen, mekkora mennyiségű életerővel ruházza fel az anyatermészet a frissen világra jött kisállatokat! A vadon élő állatok kicsinyeit óriási veszély fenyegeti, mégis minden porcikájukkal harcolnak az életben maradásért, és napról napra erősebben állnak szembe a környezetük viszontagságaival.

A szarvastehén egy cuki kis borjat hoz a világra. Íme a videó, ami sztárrá tette az őzgidát!

Ez az őzgida nem sokkal a videó készítése előtt született. Még nincs elég ereje, hogy lábra álljon, de szerencsére a hely, ahol az édesanyja hagyta, kellően megóvja őt a ragadozóktól. Teljesen egybeolvad a háttérrel: a sziklás, száraz növényekkel tarkított vidék tökéletes álca a gyenge kis teremtmény számára.

A kisgida mozdulatlan marad mindaddig, míg a nap sugarai meg nem szárítják a bundáját. Közben viszont ismerkedik a természettel, beszippantja a levegőt, és ízlelgeti ezt a világot. Életének első perceit figyelve, egészen varázslatos érzés jár át: ugye, mennyire nagyszerű szemtanúja lenni egy új élet kibontakozásának?

Bár álmosnak és törékenynek tűnik, az őzike percről percre erősebbé válik, míg végül meg nem teszi az első lépéseit, és kétségbeesetten el nem kezdi hívogatni az anyukáját. Az őz nem várat sokat magára, igyekszik a kicsinyének megadni a kellő biztonságot és gondoskodást. Ahogy elindul, a borjú bizonytalan léptekkel halad a nyomában, nemsokára azonban virgoncan fog ugrándozni a réten, és képes lesz elrohanni a ragadozók elől.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet