Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Közép-Amerika keleti partján a Karib-tenger mellett fekszik egy kis ország, Belize. A harmadik legnépesebb városában, San Ignacio-ban egy csónaknyi turista részesült felejthetetlen élményben, mikor egy szürke bálna és borja épp az öbölben tartózkodott és igencsak barátságos hangulatuk volt aznap.

balnasimogatas

A videó elején a turisták nem hisznek a szemüknek, mikor a hatalmas vízi emlősök a kis hajó közelébe úsztak. A kisfilm közepén ráadásul az anyabálna kis is emeli egy kissé borját a vízből, hogy az jobban szemügyre vehesse a bámészkodó embereket.

Az alkalmat nem is szalasztják el a visongó kirándulók, hiszen többször meg is érintik az anyaállatot és kicsinyét, sőt meg is indul a harc, hogy ki ad hamarább puszit a borjú orrára.

A szürke bálnákból két populációt tartanak számon: az északnyugat-csendes-óceáni faj mára már a kihalás szélére sodródott, hiszen mindössze 200 állatot tartanak nyilván, ezzel szemben az észak-keleti rokonokból 17 ezer van, így ők már nincsenek veszélyben. Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság 1949 óta kiemelten védi e bálnafajt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!