KezdőlapNapi LikeÉletében először szaladhat a 3D lábaknak köszönhetően a sérült kutya! - VIDEÓ

Életében először szaladhat a 3D lábaknak köszönhetően a sérült kutya! – VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Derby teljesen egészséges kutyaként jött a világra, leszámítva azt, hogy első végtagjai fejletlenek voltak, így nem tudta őket használni. A legmodernebb 3D-s technika segítségével nyomtatott lábakat kapott. Az új vívmány segítségével ma már nem csak állatokon, hanem embereken is lehet segíteni.

3d-kutyalab

Derby a 3D-s nyomtatott protézisnek köszönhetően ma már úgy élhet, mint a többi kutya: tud rohangálni, ugrálni örömében, és gond nélkül közlekedni. A massachusetti 3D Systems készítette el a műlábakat. A cég menedzsere Tara Anderson egy menhelyen ismerte meg a kutyát, ahová gazdái adták be, ugyanis ők már nem tudták gondját viselni

Kezdetben egy kerekes kocsit kapott Derby, majd kialakították az egyénre szabott 3D-s lábakat számára. A boldog kutya ma már új gazdái szeretetét élvezheti, ugyanis a Portanova család fogadta örökbe.

“Hihetetlenül boldog volt, mikor megkapta az új lábakat, ekkora örömöt még sosem láttunk, nagyon jó érzés volt számunkra is” – meséli az új gazdi.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet