Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az alig másfél perces felvételt nem lehet elégszer megnézni, hiszen annyira elkápráztató, hogy szinte fel sem tudjuk fogni, mi zajlik a nagy víz szélén.

jegtombok-hullam

Alig pár napja a Minnesotában levő Lake Superior (Felső-tó) partján egy olyan különleges felvétel készült, mely az egész világot elvarázsolta. Első ránézésre szinte felfoghatatlan, hogyan kerülnek a tó partjára azok az óriási szabályos jéglapok.

A jégtorlódást Gary Fiedler és felesége Dawn Lapointe kapta lencsevégre, majd tették közzé a világhálón a YouTube internetes megosztó segítségével. A sokszor 6-7 cm vastagságú jéglapok kialakulása alig egy-két másodpercet vesz igénybe, az erős és hideg szél hatására szemmel alig érzékelhető sebességgel jön létre a csoda.

Közben pedig olyan hang hallatszik, mintha egy óriási kristályboltban ezer darabra törött volna egy értékes váza. Nagyon elvarázsoló a látvány, és a hozzá társuló hangjáték is.

Érdemes megnézni legalább a felvételen keresztül, ha már élőben nincs rá lehetőségünk.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!