Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Míg az emberek többsége egy bizonyos napot tűz ki évente arra, hogy megemlékezzen a hőseiről, addig ez az amerikai férfi minden egyes este fejet hajt a múlt nagy tettei előtt. A gesztusa nem maradt figyelmen kívül: a róla készült videó a világ minden szegletébe eljutott.

Ez a férfi minden nap kiáll az erkélyre, és ugyanazt a zenét játssza. Kíváncsi vagy a szomszédok reakciójára?

Don Brittan 78 éves nyugalmazott repülőgépmérnök. A hivatása mellett a trombitához is remekül értett, nyugdíjazását követően pedig teljesen átadta magát a zenének. Az utóbbi két évben nem megy le úgy nap a Washington állambeli Tacomában, hogy Don el ne játszotta volna azt a bizonyos dalt a haza védelmezőinek emlékére.

Mihelyt esteledni kezd, a városnegyedben mintha megállna az élet. A szomszédok abbahagyják, amivel éppen foglalkoznak, és figyelemmel követik a férfi játékát. Bár Don minden egyes alkalommal ugyanazt a 24 akkordot fújja el, a pillanat mindannyiszor fennkölt és ünnepélyes. Még senki sem szólította meg a nyugdíjast azért, hogy zavarná őt a trombitálása, sőt! A városnegyed lakói már alig várják, hogy Don újra zenéljen.

A CBS Newsnek adott interjújában Brittan elmesélte, mennyire szeretett volna a hadsereg tagja lenni. A sors azonban más utat rendelt el neki. Katona nem lehetett ugyan, de mélyen tiszteli azokat, akik az életüket áldozták a hazájáért.

„A gesztusom úgy tűnik, meghatja az embereket, és jó hatással van rájuk. Kiskoromban gyermekbénulásban szenvedtem, ezért nem soroltak be a katonaságba. Ezt pedig most azért teszem, hogy támogassam a srácokat a hadseregben.” – újságolta el Don Brittan.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!