Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy iráni építész cég egyedülálló projektet valósított meg azzal, hogy olyan négyemeletes házat alkotott, melynek szobái kilencven fokos szögben elforgathatóak. Ott lehet pazar a kilátás!

Sharifi-ha1

Az épületet először ezelőtt egy évvel mutatták be Teheránban. A kísérleti ház három lakosztályból állt, fejenként egy-egy terasszal, és kilencven fokos szögben volt elforgatható. A csodaművelethez mindössze egy gombnyomásra volt szükség.

Amellett, hogy az épület külalakja változott, egy gombnyomásra lehetett alakítani a házban jelenlevő fény- és hőmérséklet-viszonyokat is, annak függvényében, hogy éppen déli vagy északi oldalra fordul a lakás.

Sharifi-Ha2

A projektet a régi iráni házak ihlették, ahol a lakók jól megtervezett, külön élettérben élték nyáron és télen az életüket. A tulajdonosa után Sharifi-háznak elnevezett lakóegyüttes forgatásához használatos elektromotorokat Németországban tervezték.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!