Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

The Atlas Of Beauty – A szépség atlasza címmel született meg az a fantasztikus fotó-album, melynek ötlete egy csodálatos lány fejéből pattant ki, aki mindössze egy hátizsákkal utazta körbe a világot azért, hogy nőkről készítsen fényképeket, és megtudja a történetüket.

Négy év kellett, hogy befejezze ezt a projektet. A végeredmény? Le a kalappal előtte!

Országok, kultúrák, életutak futnak össze ebben a különleges alkotásban, melynek egyetlen célja van: feltárni a szépséget és bebizonyítani, bármi is álljon mögötte, minden egyes nő gyönyörű! Az album rengeteg pillanatképet tartalmaz, a készítésük helyének és idejének a megjegyzésével.

A projekt kezdeményezője Noroc Mihaela, egy romániai származású ifjú hölgy, aki a fényképezőgépjén keresztül próbálta megragadni a különbözőségből származó női szépséget. Turistaként a bolygó valamennyi lakott kontinensére eljutott, és portrék ezreit rögzítette, kiemelve a bennük rejlő egyedi szépséget.

„A célom az volt, hogy megmutassam, minden egyes nő úgy ragyog, akár egy csillag, hisz a szépség a különbözőségben rejlik, és nem feltétlenül abban, amit a média láttatni akar velünk. Számomra az igazi szépségnek nincs életkora, bőrszíne vagy divatja. Ott találjuk Afrikában vagy Európában, egy eldugott kis falucskában vagy egy felhőkarcolóban, egy mosolyban, egy gesztusban, egy pillantásban, a ráncokban vagy az élettörténetekben. Ott van minden egyes emberi lényben!” – fogalmazott Mihaela.

Az album valamennyi fotójának megvan a saját kis háttérsztorija, a bemutatott női arcok pedig úgy tüntetik fel a különbözőséget, akár egy kincset. Mindannyian másak vagyunk és szépek a magunk módján, ugyanakkor van egy közös vonásunk is: egyazon népességhez tartozunk, mely belakja ezt a bolygót.

A szépség atlasza ma egyike a legkeresettebb köteteknek. Több mint 500 portrét találunk benne, sok izgalmas történettel. Egy olyan világban, melyben a hatalomvágy és a gyűlölet uralkodik, Mihaela a szeretetet és az elfogadást népszerűsíti abban a reményben, hogy az üzenete eljut a földkerekség minden szegletébe, és általa jobbá teheti ezt a világot.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!