Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Amikor Paul Nicklen fényképész és a Sea Legacy nevű filmkészítő csapat a Baffin-szigetre érkezett, olyan helyzettel találta szemben magát, amit alig lehet elképzelni: éhező jegesmedvék vánszorogtak a kopár mezőkön, a pusztulás szélén állva…

Szívbemarkoló videó, pusztulnak a jegesmedvék a globális felmelegedés miatt!
Fotó: Képernyő mentés/nationalgeographic.com

„Csak álltunk és forgattunk, miközben a könnyek lefelé gurultak az arcunkon.” – mesélte Paul Nicklen a december 5-én közzétett videója kapcsán. A National Geographic oldalán megjelent vizuális anyag valóban érzelmileg sokkoló: a jegesmedve már járni sem bír a gyengeségtől, a hátsó lábait húzza, majd összerogy.

A jégtakaró hiányában nem jut élelemhez, így a szervezete rohamosan épül le. Bár nem adja fel, és elindul a lakott területek irányába, ahol talán valamihez hozzájuthat, a jövője már megpecsételődött…

Amikor kikerült a világhálóra, a videó több netező fejében is megvillantotta a kérdést: vajon a stáb miért nem segített a szerencsétlen állaton? Nicklen erre is választ adott: „Természetesen megfordult a fejemben. De ez nem olyan dolog, amit megold egy nyugtatópisztoly vagy 200 kiló fókahús.”

Ráadásul Kanadában tilos a vadon élő állatok etetése.

„Amikor a tudósok azt mondják, a jegesmedvék a kihalás szélén állnak, azt akarom, hogy az emberek tudják, mit is jelent ez. Ezek az állatok halálra éheznek! És így fest egy éhező jegesmedve.” – nyomatékosít Paul Nicklen, akinek egyetlen célja van: ráébreszteni végre az emberiséget arra, hogy a globális felmelegedés nem holmi szóbeszéd és vaklárma, hanem életeket követelő jelenség, amit meg kell állítani!

Ha egyetértesz vele, kérünk, oszd meg, hogy az üzenete minél több emberhez eljusson.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!