KezdőlapNapi LikeVajon mennyi időbe telt egy nőnek felöltözni a 18. században? Ez a...

Vajon mennyi időbe telt egy nőnek felöltözni a 18. században? Ez a videó most választ ad a kérdésre

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha visszatekintünk a múltba, megállapíthatjuk, minden évszázad hordozott magában valamilyen változást. A 18. század különösen termékeny volt ebből a szempontból: ekkor írták alá az Amerikai Egyesült Államok függetlenségi szerződését, ekkor robbant ki a francia forradalom, és ekkor indult útjára a felvilágosodás nevet viselő kulturális mozgalom is.

Vajon mennyi időbe telt egy nőnek felöltözni a 18. században? Ez a videó most választ ad a kérdésre

Ahogy akkoriban éltek az emberek, még ma is sokakban ébreszt érdeklődést, főként a történelem (és a Jane Austen-könyvek) kedvelőinek a körében. Az alábbi videóklip egy érdekes szeletét mutatja be a 18. századi életnek, éspedig: hogyan öltöztették fel az úrihölgyet a szolgálólányok ahhoz, hogy illendően mutatkozhasson a társaságban.

A kisfilm részletbe menően vesézi ki a rituálét, így mi, a nézők is átérezhetjük, mennyi üggyel-bajjal járt ez a mindennapos, amúgy banálisnak tűnő folyamat. A ruhákat egy bizonyos sorrendben kellett felölteni, és fő funkciójuk a női test széppé tétele volt, méghozzá a derék elvékonyításával. Az első felvett ruhadarab a lenből készült ing volt, amit egy bokánál díszített selyem- vagy gyapjúharisnya követett. Ezután jött az alsószoknya és a fűző, melyet jó szorosra fogtak, na meg két rejtett zseb, amiben a hölgy az értékeit tarthatta. A csípőre egy gyapjútekercset is illesztettek, hogy megadja a rá kerülő ruhának a kellő bőséget. Végül pedig jött maga a ruha. A vállakon a hölgyek selyemkendőt viseltek, a mellkason pedig egy díszes, V-szabású kiegészítőt. Ezutóbbiak voltak a legérdekesebbek a divat szempontjából, mivel ékköveikkel különlegessé tették az öltözéket. Mindemellett a cipők és a kalapok is fontos szerepet játszottak.

Meg kell hagyni, nagyon csinos és elegáns ez a megjelenés, de a mostani rohanás mellett képtelenség lenne ennyi időt szánni csak az öltözködésre. Vagy mégis?!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet