KezdőlapReceptekEzek a kiflik etetik magukat. Ahogy sül, úgy fogy!

Ezek a kiflik etetik magukat. Ahogy sül, úgy fogy!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nem csak mutatós, de finom is. Az alábbi recept tökéletes, ha vendégeket várunk, de nyugodtan nassolhatunk belőle a puha pokróc alá bújva, míg odakint szépen havazik. A receptet a receptneked.hu oldalon találtuk.

pizzas-kifli

A hideg, téli időben mindenképpen érdemes nekifogni, a lakást belengi a finom kifliillat, a gyerekek pedig egészen odalesznek a boldogságtól, nem beszélve a férjünkről.

Hozzávalók:

– fél liter tej
– 2 dl olaj
– 1 ek kristálycukor
– 1 ek só
– 1 kg liszt
– 7 dkg élesztő
– 15 dkg sajt
– 1 tojás a kenéshez
– 1 kocka margarin
– 1 tubus pizzakrém

Elkészítés: Az élesztőt futtassuk fel cukros tejben. A tejnek felét használjuk ehhez, majd a maradék részében keverjük el a sót, az olajat, és melegítsük fel langyosra.

A lisztet tegyük egy tálba, majd lassan adagoljuk hozzá az előbb készített keveréket, és a felfuttatott élesztőt.

Dagasszuk a tésztát, míg szép egyenletes lesz, majd hagyjuk egy órát pihenni. Mikor megkelt formáljunk belőle 8 egyforma cipót, egyenként nyújtsuk ki, majd kenjük meg pizzakrémmel.

Vágjunk egyenlő szeleteket belőlük, a cikkek szélesebb végébe tegyünk egy késhegynyi margarint, és tekerjük fel kifli formájúra. Tegyük sütőpapíros tepsibe, kenjünk meg tojással, és hintsünk rá reszelt sajtot. Mehet is a sütőbe!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet