KezdőlapReceptekÉtelekKészítsünk igazi olasz pizzát otthon!

Készítsünk igazi olasz pizzát otthon!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A pizzát legtöbben imádják, és mivel ezerféle recept létezik, sokszor igencsak kemény fejtörést okoz, hogy eligazodjunk, megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Pedig pizzát készíteni otthon, igazi élvezet: olcsóbb, azt teszünk rá, amit akarunk, tőlünk függ, hogy vékonyabb, vastag, omlós, csípős vagy éppen halmozásig tele van sajttal.

pizza

Nézzünk egy receptet, hogyan készül az igazi olasz alaptészta. Ebből az adagból körülbelül 4 darab 25 centiméteres átmérőjű vékony pizza készül.

Hozzávalók:

  • 300 ml víz,
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj,
  • 500 g liszt,
  • 2,5 dkg élesztő (fél kocka),
  • 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só.

Elkészítés: Langyos vízben keverjük el a cukrot, olívaolajat és az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. A lisztet szitáljuk egy nagyobb edénybe, amelyben könnyedén meg tudjuk gyúrni majd, adjuk hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Keverjük össze, majd gyúrjuk meg jó alaposan, addig, amíg elválik a kezünktől. Nem szabad túl kemény se legyen.

Amikor készen vagyunk a tetejére kenjünk egy kevés olívaolajat, majd takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni legalább egy órán keresztül. Ha duplájára kelt, tegyük ki a tésztát egy lisztezett deszkára, majd gyúrjuk jól át míg sima nem lesz, és a levegő is kimegy belőle. Ezután vágjuk fel négy egyforma darabra és hagyjuk még egy negyedórát állni őket, majd formázzunk belőlük pizzalapokat és tegyük a sütőbe.



Hogy mit teszünk a tetejükre, annak már csak a fantáziánk szab határt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet