Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Lassan itt a paradicsomszezon, már egy-két példány pirosodik, de ahhoz, hogy igazán jót tudjuk csemegézni belőle, várni kell egy-két hetet. Nincs is finomabb a lédús, napérlelte házi paradicsomnál. Az alábbi recept minket levett a lábunkról.

sult-paradicsom2

Este, ha egy kis nassolnivalóra vágyunk, együnk valami egészségeset. A sült paradicsom igazán ízletes, és egészséges is, ezért nyugodtan szedegethetjük tévénézés közben is. Szükségünk lesz paradicsomra (minél többre), reszelt sajtra, vagy parmezánra, oregánóra, bazsalikomra, és egy kevés olívaolajra.

Válasszunk nagyobb paradicsomokat, mossuk meg, vágjuk félbe, majd tegyünk egy tepsibe. Szórjuk meg sajttal, vagy parmezánnal, tegyünk rá apróra vágott friss bazsalikomot, és oregánót. Sózzuk meg, és öntsünk mindenik paradicsomra, egy-egy fél teáskanálnyi olívaolajat.

Ezután tegyük a paradicsomokat 15 percre az előmelegített sütőbe. Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Nagyon ízletes, és kevés kalóriát tartalmaz, egy fél paradicsomnak 91 a kalóriatartalma Az idén nyáron egészen biztosan ez lesz a kedvencünk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!