Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A palacsinta igazi klasszikus – ezzel a recepttel sem fogsz mellényúlni.

Mindenki szereti, ezért soha nem lehet melléfogni vele. Ráadásul talán semmi nem idézi fel olyan tisztán és élénken a gyerekkort, mint egy finom túrós vagy lekváros palacsinta, ahogy a nagyi készítette. Most egy egyszerű, sütőben készült, rakott túrós palacsinta receptjét mutatjuk meg.

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál kukoricakeményítő;
  • tejföl;
  • 6 tojás;
  • 350 g tehéntúró;
  • 500 ml tej;
  • 1 csomag olvasztott vaj;
  • cukor;
  • 1 evőkanál napraforgóolaj;

Így készül a palacsintatészta:

Keverj el 5 tojást egy kevés cukorral, majd add hozzá a keményítőt, és keverd össze alaposan. Öntsd hozzá az olajat és a tejet is. Hagyd pihenni a tésztát szobahőmérsékleten körülbelül 15 percig. Süsd ki a palacsintákat serpenyőben, egy kevés olajjal, a klasszikus recept szerint.

Így készül a töltelék:

Keverd el a tehéntúrót cukorral, ízlés szerint. Add hozzá a megmaradt tojást. Töltsd meg és csavard fel a palacsintákat, majd helyezd őket szorosan egy kivajazott tepsibe. Kenj meg minden réteget olvasztott vajjal és egy kis tejföllel.

Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 10-15 percre.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!