Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A peterborough-i Sibson légibázisra mindenre felkészülve érkeztek az életmentő alakulatok. Egy épp a levegőben tartózkodó pilóta riasztotta őket, mert landoláskor nem nyílt ki a repülőgép futóműve.

A pilóta felkészült a landolásra, a gép futóművei azonban nem nyíltak ki. Így oldja meg a helyzetet a pilóta!

A tűzoltók és mentősök húsz percen át izgultak a helyszínen, a pilóta a helyzet súlyosságát felmérve úgy döntött, hogy addig köröz a levegőben, míg a repülőgépből kifogy az összes üzemanyag.

Ezzel a malőrrel próbálta megelőzni, hogy sikertelen landolás esetén meggyulladjon a gép. Közben persze riasztotta a mentőalakulatokat. Leszálláskor a gép valósággal térdre rogyott, a pilóta pedig sérülések nélkül el tudta hagyni a második világháború közkedvelt járgányát.

A pilóta egy Supermarine Spitfire vadászrepülőt vezetett, amelyet a brit alakulatok a második világháborúban használtak. A Spitfire a legnagyobb számban gyártott szövetséges vadászrepülőgép-típus volt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!