KezdőlapVilág„Az anyukámat gyakran az ikertestvéremnek tekintik - fele olyan idősnek néz ki,...

„Az anyukámat gyakran az ikertestvéremnek tekintik – fele olyan idősnek néz ki, és elképesztő hasizmai vannak!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amennyiben egy kicsit odafigyelünk magunkra, a hosszútávú eredmények szemmel láthatóan jelentkeznek. Ezt már csak fokozza, ha olyan szakterületen tevékenykedsz, ami rásegít a fizikai jólétedre.

Egy 61 éves személyi edző és a 24 esztendős lánya arról meséltek, az emberek gyakran gondolják róluk azt, hogy ikrek. Az édesanya ugyanis a kora legalább felét letagadhatná, és annyira hasonlítanak egymásra a lányával, hogy többször is összetévesztették már őket!

A 61 esztendős Jacqueline Hooton személyi edzőként dolgozik, és elképesztő eredményeket ért el a fitnesz terén – lenyűgöző módon képes a saját testsúlyának kétszeresét felemelni. Ő és lánya, a 24 éves Saffron gyakran viccelődnek a hasonlóságukkal, annak ellenére, hogy 37 év korkülönbség van köztük.

A hatalmas rajongótáborral rendelkező Jaqueline bevallotta, amikor posztol a közösségi médiában, a követői nehezen tudják megkülönböztetni őt a lányától, sokan pedig azt írják, „biztos vagyok benne, hogy testvérek”.

A helyzetet az anya-lánya páros természetesen ki is használja, ugyanis gyakran mutatkoznak egyforma szettekben. „Anya és lánya vagyunk, természetesen mindig ugyanúgy öltözünk. Természetesen mindenben egyformák vagyunk. Persze, hogy úgy nézünk ki, mint az ikrek. Anya és lánya vagyunk, de ki kicsoda?” – fogalmazott Jaqueline és Saffron egy Instagram-posztban.

Bár rengeteg pozitív visszajelzést kapnak a közösségi oldalaikon, és Jaqueline-t is sokan dicsérik a bámulatos fizikumáért, a 61 éves nőnek kétségei vannak afelől, hogy mennyire tekinthetők bóknak a neki szánt megjegyzések. Ő mindössze egy számjegynek tekinti a korát, és teljesen más véleményen van.

„Az emberek azt mondják, koromhoz képest jól nézek ki. Megértem, hogy ezt jó szándékkal mondják. Én azonban úgy gondolom, hogy pontosan a koromhoz illően nézek ki, és ezzel jól érzem magam.

A ’korához képest jól néz ki’ leírás problematikus. Azt üzeni a nőknek, hogy még mindig a külsejük alapján ítélik meg őket, még akkor is, ha öregszenek. Ez elvonja a figyelmet arról, ami igazán számít, a fizikai egészségünkről. Engem jobban érdekel, hogyan öregszünk fizikailag, és mit tehetünk az egészségesebb öregedés érdekében, a fizikai funkciók, a szív- és csontegészség, a szív- és érrendszeri egészség, a kognitív egészség és így tovább. Úgy gondolom, hogy a testmozgás egyik előnye, hogy esztétikai előnyei is lehetnek, de nem ez az elsődleges célom – mondta.

Az elsődleges célom az, hogy olyan egészséges legyek, amennyire csak lehet, különösen mivel 60 éves vagyok [és] mivel csontritkulásom van. Nagyon könnyű lenne leülni és azt gondolni, hogy ‘nem tudok semmit sem csinálni’, de még fontosabb, ahogy öregszünk, ha vannak alapbetegségeink és gondjaink, hogy befektetjük ezt az időt.

Számomra ez egyértelműen az egészségről szól, egyértelműen a testem működéséről, és egyértelműen a célt tartom szem előtt – azt, hogy 100 éves vagy annál idősebb legyek, és még mindig egészségesnek és jól érezzem magam” – véleményezett Jaqueline.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet