Próbáld ki ezt az érdekes módszert, hogy a serpenyőben sült húsnak igazán finom, nyárson sült aromát adhass. Ez a recept csirkecomb elkészítését mutatja be.

Hozzávalók:
- 3 csirkecomb;
- 2 hagyma;
- 1-2 teáskanál khmeli-suneli fűszerkeverék (vagy más fűszerkeverék);
- 1 evőkanál borecet;
- 1 kevés porcukor;
- só ízlés szerint;
- 1 darab faszén;
- Faforgács a sütéshez;
Elkészítési mód:
1. Vagdosd be a comb felszínét mindkét oldalon, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst.
2. Dörzsöld be a combok mindkét oldalát a fűszerekkel.

3. Vágd karikára a hagymát, add hozzá a cukrot és az ecetet, majd keverd össze.
4. Tedd a hagymát a húsok mellé egy tálba, jól keverd össze, és hagyd állni 1-2 órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihenteted így.

5. Melegíts olajat egy serpenyőben, majd helyezd bele a combokat, bőrrel lefelé, és fedél alatt, alacsony lángon süsd körülbelül 30 percig, amíg mindkét oldalon meg nem barnulnak.

6. Add hozzá a hagymát, és süsd néhány percig a hússal magas hőfokon, anélkül, hogy lefednéd az edényt.
7. Adj hozzá sót, és süsd készre (ízlés szerint enyhén ropogósra).
8. Tedd a faszenet a főzőlap égőjére, és melegítsd addig, amíg vörös színnel nem izzik. Nem kell aggódnod, a faszén nem fog füstölni.
9. A serpenyő közepében alakíts ki egy kis zsebet alufóliából, és abba helyezd a felmelegített faszenet és a forgácsot (ezt előzőleg áztasd be).

10. Fedd le a serpenyőt, zárd el alatta a hőt, és hagyd állni 10 percig.
A hús így rendkívül zamatos lesz, és olyan íze lesz, mintha szabad tűzön sütötted volna. Kényeztesd a családodat a kedvenc ételetekkel, akkor is, amikor nincs lehetőségetek kimenni a szabadba!
