Nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát, és hogy megkönnyítsük a dolgotokat, hoztunk nektek négy palacsintareceptet, amit nektek is ki kell próbálni.
Első recept – Palacsintatészta tejjel és ásványvízzel
Hozzávalók:
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
- 500 g liszt;
- 250 ml szénsavas ásványvízvíz;
- 500 ml tej;
- 3 evőkanál olaj;
- 4 tojás;
- 6 evőkanál cukor;
- Egy csipet só;
Elkészítési mód:
Egy robotgép segítségével verd fel a tojásokat. Add hozzá a sót és a cukrot, és keverd össze alaposan.
Add hozzá a meleg tejet, a vizet és az olajat. Keverd össze, amíg homogén masszát nem kapsz.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Fokozatosan add hozzá a lisztet a masszához. Keverd addig, amíg lágy és homogén tésztát kapsz. Pihentesd a tésztát 15 percig meleg helyen.
Süsd meg a palacsintákat forró serpenyőben, olaj nélkül (mindkét oldalán körülbelül 30 másodpercet).
Második recept – Palacsintatészta kefirrel
Hozzávalók:
- 400 g liszt;
- 6 evőkanál cukor;
- 700 ml kefir;
- 6 tojás;
- Só;
- 100 ml olaj;
- 2 teáskanál szódabikarbóna;
Elkészítési mód:
Egy tálban keverd össze a kefirt a szódabikarbónával.
Robotgéppel verd fel a tojásokat. Add hozzá a sót, cukrot és az előkészített kefirt. Keverd össze alaposan.
Fokozatosan add hozzá az átszitált lisztet. Keverd addig, amíg lágy és homogén masszát kapsz.
Forró serpenyőben süsd meg a palacsintákat, olaj nélkül.
Harmadik recept – Vizes palacsinta
Hozzávalók:
- 500 g liszt;
- 6 evőkanál vaj;
- 1 l víz;
- 4 evőkanál cukor;
- 4 tojás;
- Só;
- 100 ml olaj;
Elkészítési mód:
Robotgéppel verd fel a tojásokat. Add hozzá a sót, cukrot és a vizet. Keverd össze alaposan, hogy sima, homogén masszát kapj.
Fokozatosan add hozzá az átszitált lisztet és az olajat, és keverd addig, amíg lágy és finom tésztát nem kapsz.
Süsd a palacsintákat aranybarnára forró serpenyőben, egy kevés olajjal, alacsony lángon.
Negyedik recept – Élesztős tészta
Hozzávalók:
- 500 ml tej;
- 600 g liszt;
- 6 tojás;
- 2 teáskanál száraz élesztő;
- Só;
- 6 evőkanál cukor;
- 250 ml olaj;
Elkészítési mód:
Egy tálban keverd össze a tejet a cukorral és a sóval. Egy másik tálban keverd össze a lisztet az élesztővel.
Fokozatosan öntsd a tejet a liszthez. Keverd el alaposan, amíg sima, homogén masszát nem kapsz.
Robotgéppel verd fel a tojásokat. Add hozzá az olajat, majd öntsd az egészet a kész masszához. Keverd addig, amíg lágy és homogén tésztát nem kapsz.
Vajjal bélelt, forró serpenyőben, alacsony lángon süsd át a palacsinták mindkét oldalát.