Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számos nemrég született kölyök, csibe, fióka, borjú és egyéb apróság mellett két újonnan érkezett földimalac is várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A földimalacok (Orycteropus afer) a győri Xántus János Állatkertből érkeztek a Szavannaház egyik helyiségébe, ahol fordított világítási rendszert építettek ki nekik. Nappal az éjszakát idéző félhomályban, mesterséges csillagképek között élnek majd, így sikerül elérni, hogy az egyébként csak éjjel aktív állatok megmutatkozzanak az intézmény látogatói előtt.

A földimalacok jelenleg még a biztonságot jelentő utazóládájukban tartózkodnak, de a vasárnapi nemzetközi gyermeknapra vélhetően már kimerészkednek belőle.

Nem ők az egyetlen “újoncok” az intézményben: az állatkert szinte minden sarkában a közelmúltban született kisállatok láthatók.

Május közepén először született borja a 2008 óta Budapesten élő indiai vagy kecskeantilop párnak. Szintén néhány hete született egy berbermajom kölyök. A látogatók láthatnak gyűrűsfarkú és szerecsenmaki kölyköt, megpillanthatják a jávai lagúr, a nagy mara vagy a prérikutyák kicsinyét is.

A fővárosi állatkert krokodilpárja, Panni és Öcsi tojásaiból májusban öt krokodilbébi bújt elő, amelyeket szintén közelről megnézhetnek a látogatók.

A flamingók csapata is megnövekedett: a mintegy 130 tagot számláló madársereg tizenöt fiókával gazdagodott az elmúlt időszakban, és továbbiak világra jövetele várható, hiszen a felnőtt madarak jelenleg is költenek tojásokon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!