Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A franciák, akiket világszinten gasztronómiájukról ismer mindenki, kevesebb időt töltenek a konyhában mint a britek és kevésbé fogékonyak az egzotikus specialitások felé mint angol társaik, derült ki egy kedden közzétett kutatásból.

A britek csaknem 72 %-a főz naponta otthonában, szemben a franciák 59 %-al, derült ki a francia Madame Figaro és a brit Olive magazinok közös kutatásából.

Amikor a konyhában tartózkodnak, a brit férfiak 50 %-a több mint 30 percig főz, szemben a 27 % franciával.

A franciák átlagban háromszor esznek étteremben havonta, míg a britek csupán kétszer.

A britek ugyanakkor sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeznek más kultúrák kulináris szokásaival szemben: a britek 99 %-a és a franciák 87 %-a tud olasz ételeket készíteni, a britek 76 %-a és a franciák 40 %-a készít a kínai konyha specialitásaiból, míg a britek 76 %-a és a franciák 31 %-a készít bizonyos eseményekkor indiai ételeket.

Az olasz konyhát mindkét nemzet képviselő egyaránt kedvelik, viszont a franciák csupán 1 %-a választotta a brit gasztronómiát kedvencének.

Az Olive magazin szerint, a “crêpe suzette” (francia palacsinta) a franciák emblematikus étele, viszont a franciák szerint kulináris tradícióik leginkább a marhasültekben és a híres foie gras – libamáj – nevű ételben rejlik.

A Madame Figaro a britek Christmas pudding-ját (Karácsonyi puding) választotta a britek jellegzetes ételének. A maguk módján a britek egy másik pudingot, a Yorkshire-t választották jellegzetes ételükké, a toplista következő helyein pedig a fish and chips és a tradicíónális brit reggeli (tojás, sonka, kolbász, és zöldpaszuly) került.

Sébastien Stehli, a Madame Figaro igazgatója szerint a franciák és a britek is a nemzetközi konyha irányába indultak el, sokkal nyitottabbak, érdeklődőbbek más kultúrák és nemzetek konyhái iránt.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!