Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A sült burgonya hihetetlenül finom aromát kölcsönöz ennek a különleges, de mégis egyszerű pitének. Természetesen nem maradhat el tálaláskor a fokhagymás, tejfölös öntet sem!

Hozzávalók:

  • 1,2 kg fehér liszt;
  • 550-600 ml langyos víz, annak függvényében, hogy mennyit vesz fel a tészta;
  • 30 dkg friss élesztő;
  • 1 teáskanál cukor;
  • 1 teáskanál só;
  • 80 ml növényi olaj;

A töltelékhez:

  • 2 kg fehér krumpli;
  • 1 kötés zöldhagyma;
  • só és bors ízlés szerint;

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és tedd oda főni sós vízbe, akárcsak a krumplipüréhez. Mikor megfőtt, törd össze, sózd és borsozd meg ízlés szerint. Vágd fel a hagymát, az élesztőt keverd el a langyos víz felével, majd tedd félre, míg felfut.

Egy nagy tálba szitáld bele a lisztet, add hozzá a maradék vizet, az olajat, a sót, és a felfuttatott élesztőt. Keverd össze egy fa vagy szilikon lapáttal, majd mikor kezd összeállni, gyúrd masszává. Tedd a masszát egy kiolajozott formába, és takard le frissen tartó fóliával, majd várd meg, amíg duplájára nő.

Mikor megnőtt, oszd 16 részre a masszát, formázz kis cipókat, nyújtsd ki 12-15 cm-es kerek formára, a közepébe tegyél egy-egy evőkanál krumplit és egy kevés apróra vágott zöldhagymát. Fogd össze a széleit, csipkedd össze, hogy ne jöjjön ki belőle a töltelék, majd nyújtsd ki egy kb. 20 cm-es formára.

A palacsintasütőbe tegyél egy kevés olajat és süsd a piték mindkét oldalát aranybarnára. Lehet tölteni káposztával vagy túróval is! Tálaláskor kínálj mellé fokhagymás, tejfeles öntetet!

Fotó és recept: chefnicolaietomescu.ro


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!