KezdőlapVilágTop 5: A világ legdrágább városai

Top 5: A világ legdrágább városai

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Lakást vásárolni a világ legdrágább városában igazi kihívásnak számít. Egy ilyen befektetés mellett az életstílusunk is megváltozik. Madonna vagy éppen Kate Moss szerint megéri. Neked mi a véleményed ?

1. Monte Carlo
Ki gondolta volna, hogy Monte Carlo még egy évig megőrzi a legdrágább város címét ? Amíg az ingatlanszférában egy négyzetméter 47,578 dollárba kerül nem is kéne, hogy meglepetés érje a drága vásárlót. Monte Carlo, amely általában a milliárdosok találkozóhelye, a hétköznapi ember számára is elérhető. a csodálatos tájak, a Grand Prix és a napsütötte tengerpart miatt mindenképpen érdemes ellátogatni azoknak is Monte Carloba akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy villát vásároljanak.

2. Moszkva
Meglepő, hogy Moszkvát egy ilyen előkelő helyen láthatjuk. Ismert tény, hogy Oroszország egyik világhatalom és kitűnik gazdagságában. Itt volt az ideje, hogy Moszkva az ingatlanok toplistáján is előkelő helyezést érjen el. Roman Abramovici ezek ellenére úgy döntött inkább Londonba vásárol magának ingatlanokat, ahelyett, hogy zsebéből kiadna 20,853 dollárt négyzetméterenként, ennyi ugyanis egy négyzetméter Oroszországban.

3. London
A brit fővárost megelőzte Moszkva, igaz árban elég kevéssel. 20,756 dollár négyzetmétere egy ingatlannak, mégis a londoni lakásokat veszik mind a forró kenyeret. Még Madonna is vásárolta egy házat az angol metropolisban.

4. Tokió
Japán fővárosa is igazán erős az ingatlanok árában, négyzetméterenként 17,998 dollárt kérnek. Ha rajongsz a sushi-ért vagy a sashimi-ért, biztos felvetődött már az ötlet, hogy meglátogasd a várost. Ha már ott vagy, látogasd meg a környéket is. A Shinkansen vonattal, amely 300 km/h sebességgel száguld, nem lesz gond végigjárni az országot.

5. Hong Kong
A világ legdrágább városainak ötödik helye szintén Ázsiából kerül ki. Igaz, egy lakás ára itt is az egekbe szárnyal, de ha csak arra gondolunk, hogy Kína a rekordok országa, talán megéri. Egy négyzetméter ára csekély 16,125 dollárba kerül, a város maga a nyüzsgés és álom, amelybe még a Disneyland álomvilága is belopódzott.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet