KezdőlapVilágA világ egyik legszebb faluja, ahol nincs egyetlen út sem. Itt te...

A világ egyik legszebb faluja, ahol nincs egyetlen út sem. Itt te is szívesen laknál!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha rossz napunk volt, elfáradtunk a rohanásban, kiborított a forgalmi dugó, és órákat álltunk sorban egy hivatalban, dőljünk hátra, és nézegessünk képeket Giethoorn-ról. Az álombirodalom látványa is nyugtató már, de, ha egyszer lehetőségünk lesz rá, mindenképp látogassunk el a kis holland faluba.

Giethoorn4

Giethoorn érdekessége, hogy utak helyett – akárcsak Velencében – csatornák vannak, így mindenki helyes kis csónakkal közlekedik. Mivel a csónakok elektromos motorral működnek, nem zajosak, éppen ezért is “suttogó hajóknak” nevezik őket.

Nincs környezetszennyezés, forgalmi dugó, lökdösődés, zaj. Az autók és utak nélküli falu 1230 körül jött létre, Steenwijck városától 5 kilométerre található. A szépen rendezett portákat kis fahidakon keresztül lehet megközelíteni.

Giethoorn3

A 7 km hosszú csatornán, mintegy 176 fahíd található. A városban 2 ezer ember lakik, de több mint 200 ezer turista látogatja évente. A csónakos közlekedés mellett a másik érdekesség, hogy a házak nagyrésze nádtetős, és ablakaikat színesre festett fa redőnyök borítják. A falu télen is hihetetlenül romantikus, ugyanis ilyenkor befagy a legtöbb helyen alig több, mint 1 méteres víz, és a közlekedés korcsolyára vált.

Giethoorn2

Giethoorn1

Most, hogy láttuk ezeket a gyönyörű képeket, egészen biztosan tudni fogjuk, hogy hová készüljünk nyaralni az idén.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet