A borókabogyó számos betegségre lehet gyógyír!

0
1872

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A ciprusfélék családjába tartozó örökzöld bokor gyógy- és fűszernövényként is ismeretes. Az érdekes tüskés borókabokor kékesfekete, húsos bogyói a második évtől teremnek, és alig nagyobbak egy fekete borsnál. Segítségével több száz betegség kezelhető eredményesen.

A borókabogyó számos betegségre lehet gyógyír!

Elena Nita Ibrain Romániában elsőként népszerűsítette azt az elméletet, mely szerint az egészséges táplálkozás alapja a nyers ételek fogyasztása. Az alábbiakban egy általa közzétett borókabogyó receptet ajánlunk. A maximális hatás érdekében érdemes betartani az ajánlott adagot.

Egy 23 napos kúrához 213 szem borókabogyóra lesz szükségünk. Első nap 4 szem borókabogyót, második nap 5 szemet, harmadik nap 6 szemet kell megenni, és mind ezt tovább folytassuk egészen a tizenkettedik napig, amikor már 15 szemet kell megenni. A tizenharmadik napon 14 szem borókabogyót együnk meg, és innentől kezdve minden nap csökkentsük az adagot eggyel, mindaddig, amíg el nem jutunk megint a négy szemig.

Ne nyeljük le egyből a borókabogyót, rágjuk meg alaposan, legalább egy percig forgassuk a szánkban. Érezzük, hogy az ízek átjárják az egész szájüregünket, hagyjuk, hogy felszívódjanak a jellegzetes aromájú illóolajok.

A következő betegségekre ajánlott a borókabogyó kúra: máj, és epe problémák, gyomor- és bélrendszeri rendellenességek, vizelési-, szív- és keringési problémák, asztma, hörghurut, húgyúti fertőzések, csalánkiütés, lábizzadás, anorexia, hemofília, prosztata betegség, magas vérnyomás, májcirózis, fejfájás, reuma, hormonális problémák, éjszakai izzadás, köszvény, isiász, elhízás, szklerózis multiplex.

A krónikus vesegyulladással küzdők semmiképp ne végezzék el ezt a kúrát!

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!