KezdőlapÉletmódEgészségÍgy különböztetheted meg a kínai fokhagymát a hazaitól!

Így különböztetheted meg a kínai fokhagymát a hazaitól!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A kereskedelemben már-már fehér hollónak számít a hazai fokhagyma. Nagyon nehéz találni, leginkább csak a piacokon, ha összefutunk egy őstermelő által kínált házi fokhagymával. De vigyázat, mert ott is fennállhat az átverés gyanúja.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

Sokan inkább a kínai fokhagymát részesítik előnyben, hiszen az sokkal nagyobb, és könnyebb meghámozni is. Pedig, ha tudnák, hogy az már csak formailag emlékeztet a fokhagymára, többé soha nem vennének.

A kínai fokhagyma bár jellegzetes ízzel rendelkezik, de nagyban vesztett gyógyhatásáról. Sőt, nagyon sok vegyi anyaggal kerül kapcsolatba, amíg eljut az asztalunkra.

Sajnos hazánkban már nagyon kevés helyen termesztenek fokhagymát, hiszen igen költséges. A szakemberek elmondása szerint egy hektár búza megművelése százezer forintba, míg egy hektár fokhagyma termesztése közel két millió forintba kerül.

Óvva intenek attól, hogy kínai fokhagymát vásároljunk, ugyanis egy 2014-es hivatalos kormányjelentésből kiderül, hogy Kínában nagyon magas a talajszennyezés. A kínai talaj tele van nehézfémekkel.

Kínai fogkagyma - Fotó: Wikimedia
Kínai fogkagyma – Fotó: Wikimedia
Hazai fokhagyma - Fotó: Wikimedia
Hazai fokhagyma – Fotó: Wikimedia

Hogyan különböztetjük meg a kínai fokhagymát a hazaitól?



  • ha látszik a gyökere, vagy a szármaradványok, akkor biztosan hazai
  • az importált fokhagyma sokkal könnyebb, mint a hazai
  • a kínai tökéletes, egyforma nagyságú cikkek alkotják, a hazai kisebb, egyenlőtlenebb, gyakran rózsaszínes kívülről
  • a hazai fokhagyma sokkal ízesebb, aromásabb
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet