Kerüld a hamis mézet! Íme 3 módszer, amivel kiderítheted, hogy valódi mézet veszel, vagy sem!

0
3493

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A méznek számos jótékony hatása van az egészségünkre. Pontosan emiatt fontos, hogy meggyőződjünk róla, hogy a termék, amit az asztalra teszünk, 100%-ban természetes. Létezik néhány pofonegyszerű teszt, amelyet te magad is elvégezhetsz. Tudd meg, hogyan lehetsz méz-ellenőr!

mez-ellenorzes2

A természetes méz sosem oldódik fel, ha egy vízzel teli pohárba csurgatod. Inkább apró galacsinokba gyűl össze, tehát nyugodtan fogyasztható. Egy másik kísérlet a tűzláng, melyet egy mézzel átitatott pamacs alá tartasz.

A természetes méz nyílt lánggal ég majd, a vizet is tartalmazó műméz azonban nem kap ily egyszerűen lángra, és nem is ég folyamatosan. Aztán, ha cseppentünk egy csepp mézet a hüvelykujjunk körmére, és az elfolyik, a méz nem valódi. Amennyiben viszont egyben marad, ez arra utal, hogy hiteles terméket tartunk a kezünkben.

A műméznek több káros hatása is ismert a szervezetre nézve, már csak abból kiindulva, hogy mesterségesen előállított termékről van szó. Ezért fontos, hogy alaposan kitanulmányozzuk a címkén lévő információkat, mielőtt még a kosarunkba helyeznénk az üveget. Illetve, ha van mód rá, még a helyszínen leteszteljük annak tartalmát!

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved