Az elmúlt években számos nő cseréli le megszokott kozmetikai termékeit kókuszolajra, hiszen hatékonysága szemmel látható. Egyszerre használhatjuk a konyhában, diétánk kiegészítőjeként és kozmetikumként is.
Nézzük milyen jótékony hatásai vannak a kókuszolajnak, ha rendszeresen beillesztjük étrendünkbe.
1. Candida ellen
Mivel gyorsan és hatékonyan erősíti az immunrendszert segítségével eredményesen vehetjük fel a harcot a vírusokkal, baktériumokkal. Tudományosan bizonyították, hogy a kókuszolaj segít legyőzni a gombás megbetegedéseket, így ajánlott Candida ellen is fogyasztani.
2. Szabályozza a pajzsmirigy működését
A kókuszolaj közepes láncú zsírsavakból álló telített zsiradék, fokozza az anyagcserét és így elősegíti a fogyást is. Az anyagcsere fokozása révén a kókuszolaj megemelheti a testhőmérsékletet is, fokozza az anyagcserét, javítja az állóképességet, és szabályozza a pajzsmirigy működését.
3. Serkenti az inzulin termelését
A kókuszolaj serkenti az inzulin termelődését és ezáltal szabályozza a vércukorszintet. Javítja az emésztést, és segíti a zsírban oldódó vitaminok gyorsabb felszívódását.
4. Segít a fogyásban
A közepes láncú zsírsavaknak köszönhetően a máj sokkal könnyebben fel tudja dolgozni, és hamarabb átalakítja a zsírt. Ezért a fogyás folyamata hamarabb beindul. Szakemberek szerint, ha 12 napon keresztül naponta két alkalommal megeszünk egy-egy teáskanál kókuszzsírt, eltűnik a hasi zsír.
A kókuszolaj nem csak az egészségünkre van jótékony hatással, hanem a szépségápolásban is használhatjuk. Mivel sok benne az E-vitamin, hatékonyan hidratálja a bőrt, de a töredezett hajszálakat is újjávarázsolja. Mivel semmilyen káros anyagot nem tartalmaz, babamasszázshoz is használhatjuk. Sok benne az antioxidáns, ezért 30-on túl hatékony szer lehet a bőr öregedésének megfékezésére.