Így nevelj kiwit a lakásban. Nem is gondolnád, de nagyon egyszerű!

1
20734

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Furának tűnhet az ötlet, pedig semmi természetfeletti nincsen benne. Könnyen termeszthetünk otthon is kiwit. Mutatjuk is, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy ízletes gyümölcsünk teremjen a lakásban.

Néhány dolgot kell betartanunk csak, annak érdekében, hogy saját kiwink legyen otthon. A kiwi nagyon érzékeny a hidegre, biztosítanunk kell számára a szükséges fényt, és meleget is. Ne tegyük huzatos helyre. A megfelelő ültetési időszak a kiwi számára a május.

Mossunk meg egy gyümölcsöt, és vágjuk néhány darabba a gyümölcs húsát. Tegyük egy csésze meleg vízbe, keverjük össze, majd hagyjuk, hogy kihűljön a pépes massza. Tegyük egy szűrőbe, és addig engedjük át rajta a vizet, amíg csak a magok maradnak meg.

Tegyük a magokat egy papírtörlőre, amíg megszáradnak. 2-4 óra elteltével tegyük a magokat egy darab vattára, majd helyezzük egy tányérra. Öntsünk rá egy kevés vizet, de vigyázzunk, hogy ne ússzanak a magok a vízben. Gondoskodjunk róla, hogy állandóan nedves közegben legyenek. Borítsuk le a tányért egy műanyag fóliával, és tegyük egy naposabb helyre. Éjszakára vegyük le a fóliatakarót, majd reggel öntözzük meg, és újra fedjük vissza. 7-10 nap múlva meg kell jelenjenek az első csírák.

Egy cserepet béleljünk ki alul egy vékonyabb vízelvezető kavicsréteggel, majd töltsük fel földdel. Állítsuk néhány órára egy kevés vízbe, hogy fel tudja szívni a föld a számára szükséges vízmennyiséget, mélyítsünk néhány lyukat a tetejébe, és tegyük bele a kis magokat. Öntözzük meg, fedjük le egy fóliával, és tegyük meleg, napos helyre. 3-6 nap múlva látni fogjuk az első kis leveleket már. Ha a növények elérték kb. a 12 cm-es magasságot, akkor külön cserépbe ültethetjük őket.

A növény 3-4 év múlva fog termést hozni, legyünk türelmesek!

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

1 hozzászólás

  1. Ugy tudom, hogy van fiu kiwipalánta és lány kiwipalánta és a virágporuknak találkozni kell, amit általában a méhecskék végeznek el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved