Kínai Horoszkóp 2013

0
8336

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A 2013-as év a Kígyó jegyében zajlik a kínai horoszkópban. Ez egy ellentmondásos elemekkel teli periódust hoz, mint az instabilitás, dinamizmus, szeretet, jólét.

Mit hoz a Kígyó 2013-ban

2013 február 9-én jár le a Sárkány Éve, február 10-én pedig kezdődik a Kígyó Éve a kínai horoszkópban, amely 2014 január 31-ig tart. A kínai asztrológia szerint a 2013-as év a Vízi Kígyó éve lesz. A víz elem változást, dinamizmust, de ingatagságot is hoz az új évben. A kínai horoszkópban a Kígyó a misztikumot, a szépséget, szakrálist és a bölcsességet jelenti.

A 2013-as évet gyors változások, meglepetések, dinamizmus, ingatagság jellemzik. Ebben a periódusban a családra fektetik majd a nagy hangsúlyt. A kínai hagyományok szerint a Kígyó a házban bőséget hoz a családnak, amely nem fog éhezni.

Az év kozmikus eleme a Fekete Víz. A Kígyó Évének domináns színei a fekete, kék és a zöld. Ezek a színek szerencsét hoznak a Kígyó Évében.

A vizet a mobilitás, dinamizmus és változás jelképezi. Ez 2013-ban ingatagságot, termékenységet és nem várt változásokat hoz. Nagyon fontos, hogy ebben a periódusban kemény döntéseket hozzunk, analizáljuk minden döntésünket és tegyük meg a kellő óvintézkedéseket.

Az ázsiai hagyományok szerint a Vizi Kígyó egy nyugodtabb periódust hoz, amelyben a szeretet és a bőség kellően érezteti majd magát. Úgy tartják, hogy a Kígyó Éve gazdasági szempontból rendkívül kedvező, legfőképpen az üzletembereknél, a vezetőknél.

A Vízi Kígyó évének pozitívuma, hogy kellő változásokat hozhatunk életünkben, hogy az több téren is kitárulkozzon. A legtöbb sikert azok a személyek érik el, akik tetteik előtt kellőképpen megfontolnak minden lépést.

Ellenben kedvezőtlen lesz az év azoknak, akik nehezen alkalmazkodnak, és akik az adott helyzetben döntenek mindenről. Hogy elkerüljük a csalódásokat és veszteségeket, nagyon fontos, hogy minden lépést kellőképpen megfontoljuk. Minél keményebben elemezünk egy adott szituációt, annál kevesebb a csalódás esélye.

A 2013-as horoszkóp kedvező lesz a jövőbeni tervek elkészítésére, a saját életed megváltoztatására, természetesen jó irányba. Nagy esélyekkel indulnak azok akik magukban látják a befektetést, akik hisznek erejükben és nem félnek meglépni a lépéseket.

Mindezek mellett a 2013-as év a termékenység és szerelem éve is. Sok ember számára eljön a szenvedélyes kapcsolat időszaka, és a gyermekáldás is meghatározó lesz. A szerelmi kapcsolatok különlegesek, egyediek, egyáltalán nem monotonak, és sok kiállja az idő próbáját.

A Kígyó Évében születettek

A Kígyó évében született személyek intelligensek, néha bölcsek. E jegy szülöttei jó közvetítők és sikeres üzletemberek. Lelkes vagy, és gyorsan felfogod a dolgokat, ezzel néha mások csodálatát is kivívod. A Kígyó jegyében születettek néha kétszínűek, és nehezen mutatják ki érzésüket, ha valaki megbántja őket azt nehezen felejtik el. Ha barátságokat kötnek, azok akár egy életre is szólhatnak.

Olvasd el 2013-as horoszkópunkat is!

A Kígyó által uralt évek:

1905 február 4. – 1906 január 24.
1917 január 23. – 1918 február 10.
1929 február 10. – 1930 január 29.
1941 január 27. – 1942 február 2.
1953 február 14. – 1954 február 2.
1965 február 2. – 1966 január 20.
1977 február 18. – 1978 február 6.
1989 február 6. – 1990 január 26.
2001 január 24. – 2002 február 11.
2013 február 10. – 2014 január 30.
2025 január 29. – 2026 február 16.
2037 február 15. – 2038 február 3.

A Kígyó és a többi csillagjegy kapcsolata: 

Kígyó-Kígyó: Nem lesz könnyű, akármennyire tetszenek is egymásnak külsőleg. Mindkettő szereti a flörtöt, a kalandot, ugyanakkor rendkívül féltékeny, túlságosan kritikus. Komoly válság idején nem sokban tudnak egymásnak segíteni. Csak a jó szex, sajnos nem tartja össze a kapcsolatot egész életen át – de nagyszerű szeretői viszonyt eredményez!

Kígyó-Patkány: Az ügyes, energikus Patkányra építhet a Kígyó. De a Patkány úgy érzi, hogy az agyafúrt Kígyó elnyomja őt. A Kígyó, bármilyen szívesen flörtöljön is másokkal, mindig értékeli hogy a Patkány szerelemmel telve várja otthon, sőt hajlandó megbocsátani kalandjait is. A Patkány kisebb ügyeit viszont a Kígyó nem veszi komolyan.

Kígyó-Bivaly: A Kígyónak a Bivaly nagyon jó társa lehet, ha sikerül a Kígyó kalandok utáni vágyát megzabolázni. A Kígyó az otthonnal, a családdal nem nagyon törődik. A Bivaly nyugalma, csendessége viszont megadja számára az élet viszontagságaiban azt a nyugalmat, amire szüksége van. Kissé egyoldalú viszony, ám ez a Bivalynak megfelelhet, s a Kígyó szabadnak érzi magát a kapcsolatban.

Kígyó-Tigris: Ha szerelmesek lesznek, nyugtalan idő vár rájuk. A nyugodt Kígyó úgy érzi, hogy a lendületes Tigris túl sokat követel. Derűlátása, kockázatvállalási kedve érthetetlen számára. Ha pedig megcsalja a Tigrist, abból katasztrófa lesz. Így, bármilyen érdekesek önmagukban, nagyon eltérő természetük megnehezíti, hogy jól kijöjjenek egymással.

Kígyó-Nyúl: Csodálatosan megértik egymást, de mert mindketten hangulatemberek, az összetűzések mégsem maradnak el. Az otthonszerető Nyúl ért ahhoz, hogy a Kígyónak kényelmes otthont teremtsen. A Kígyó azonban néha túlságosan kiszámíthatatlan a félénk és óvatos Nyúl szülött számára.

Kígyó-Sárkány: A színes és életkedvelő Kígyónak imponál a Sárkány, s neki is kedvére való a kellemes, szép Kígyó-partner. De sem a Kígyó, sem a sárkány nem, hűséges természetű s ez kapcsolatukban bonyodalmakat okozhat. Ha elnézik egymásnak a hűtlenséget, változatos és hosszú közös élet várhat rájuk. Pompás nyitott házasságot vihetnek, melyben üzleti viszonyaik uralkodnak.

Kígyó-Ló: A Ló csodálja a Kígyó ügyességét és szépségét, bár nem érti igazán. Hangulatkitörései lepattannak a bársonyosan sima Kígyóról, s ez a Lovat még jobban idegesíti. Szerelmi kapcsolatuk érdekes, izgalmas. Tartósan azonban a Ló büszkesége nem engedi meg, hogy háttérbe szoruljon. A Kígyót viszont zavarja a Ló pletykálása, önzése. Így a kapcsolat nem gondtalan.

Kígyó-Kecske: A szépet szerető Kecske a jó ízlésű Kígyóval jól fogja érezni magát. Más kérdés, hogy meddig tudja kielégíteni a Kígyó tartósan az igényes Kecskét. Mindkettő individualista, azt akarja, hogy a másik fogadja el öt. A biztos anyagi háttér a legjobb alapfeltétel a Kígyó és Kecske tartós kapcsolatához.

Kígyó-Majom: A Kígyó nem adja meg a lendületes Majomnak azt az elismerést, amit az megkívánna. Túlságosan el van foglalva önmagával, a saját gondjaival. A Majom idővel az idegeire megy. Mivel a kötelességről szorgalomról nem sokat tartanak, nehéz lesz valamit együtt felépíteniük. Legjobb esetben a Majom elszórakoztathatja a Kígyót, a Majmot pedig elbűvölheti a Kígyó külseje, mindez azonban csak rövid ideig tart, a kapcsolat nem lehet tartós.

Kígyó-Kakas:
 Mindkettőjük számára a szerelem hobbi, amely nélkül nem tudnának élni. Testi kapcsolatuk nagyon jó, szenvedélyes, erotikus. Bár véleményeik keményen összeütközhetnek, idővel összeszoknak. A Kakast elbűvöli a Kígyó bölcsessége, a Kígyó pedig értékeli a Kakas kedvességét és lendületét. Fiatalon nehéz kapcsolat, idősebb korban azonban perzselő szerelem lehet beőle.

Kígyó-Kutya: A Kutya megérti a Kígyó szabadságvágyát, de a hűtlenséget csak nehezen bocsátja meg. Más területen tökéletesen összeillenek, mindig találnak lehetőséget az ellentétek feloldására.

Kígyó-Disznó: Az ellentétek nagyok, tartósan kapcsolat aligha jöhet létre közöttük. A rafinált Kígyó megpróbálja kihasználni a szerelmes Disznó jóságát. Intelligenciájuk miatt sokra vihetnék együtt, a változó érzelemvilág azonban nem teszi ezt lehetővé, útjaik tehát elválnak.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!