Ilyenkor jó, ha minél több nyári ízt üvegbe zárunk, hiszen télen legjobb esetben be kell érnünk az általunk eltett savanyúsággal.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Akkor majd csak nosztalgiával fogunk gondolni a lédús paradicsomokra és a roppanó paprikákra. Tegyünk el chili krémet, hogy télen is élvezhessük karakteres ízét.
Hozzávalók:
- 5-6 db kápia paprika,
- 1 dl olaj,
- 5-6 kanál só,
- 4-5 chili paprika.
Elkészítés: A kápiákat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk és turmix gépbe tesszük. Majd hozzátöltjük az olajat, sót és a chilit.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Az egészet jól összeturmixoljuk, és előre kimosott övegekbe töltjük. Ha kicsit krémesebbre akarjuk, akkor ne kápiát használjunk, mert az elég vizes, inkább kaliforniai vagy pritamin paprikát válasszunk.
Ha különlegesebbre szeretnénk, akkor darálás előtt süssük le a paprikákat, így egy érdekes füstös ízt kapunk.