Citromos, joghurtos piskóta: könnyű elkészíteni, ráadásul nagyon finom!
Ennél finomabb reggelit elképzelni sem lehet egy összebújós téli szombati napon. Ha otthon az egész család, készítsük el ezt a finomságot, és gyorsan bújjunk vissza az ágyba. Már csak egy könnyű film szükséges a citromos finomság mellé.
Hozzávalók: 4 tojás, 1 bögre joghurt (125 gramm), 2 bögre porcukor, 3 csésze liszt, 1 csésze olaj, 1 citrom héja, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só.
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzuk, és lisztezzük ki a tepsit.
2. A tojásokat keverjük el a cukorral, amikor habosodni kezd adjuk hozzá az olajat, a citromlevet, és a joghurtot is.
3. Ezután következik a liszt, a citromhéj, és a sütőpor.
4. Óvatosan keverjük össze a hozzávalókat.
5. Öntsük a tepsibe a masszát, majd előmelegített sütőben, süssük 20-30 percen keresztül.
6. Amikor kezd aranybarna lenni a sütemény, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
7. Megszórhatjuk egy kevés porcukorral, de gyümölcssziruppal, vagy csokoládéöntettel is fogyaszthatjuk.