KezdőlapReceptekÍgy készítsünk ízletes savanyú káposztát hordóban!

Így készítsünk ízletes savanyú káposztát hordóban!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Amellett, hogy ínycsiklandozó ételeket készíthetünk belőle, nagyon egészséges, hiszen rengeteg C-vitamint tartalmaz. Ne csak a karácsonyi töltött káposztához használjuk, hanem illesszük be napi étrendünkben, sokkal többet ér, mint egy kiló télen vásárolt áruházi paradicsom.

hordos-kaposzta

Hozzávalók:

  • káposztafejek,
  • só,
  • kapor,
  • torma

Elkészítés: A káposztákat jól mossuk meg, egy éles késsel vágjuk ki a közepüket. Majd kezdhetjük is a rétegezést. Legalul a hordóba tegyünk egy réteg tormát és egy réteg kaprot. Majd jöhetnek a káposzták. Minden adag káposztára tegyünk egy réteg szárított kaprot.

Rakjuk jó szorosan a káposztafejeket, hogy minél több férjen a hordóba. Néha oldalt, vagy a rések közé illesszünk be egy-egy félbe vágott megtisztított tormaszárat. A káposzták tetejét egy kapor réteggel zárjuk. Majd készítsünk ízlés szerint egy sós vizes oldatot, és öntsük bele a hordóba.Egy liter vízhez tegyünk egy kanál tiszta sót.

A káposzták tetejére tegyünk két fa lécet keresztbe, hogy a fejek ne emelkedjenek ki a sós vízből, majd fedjük le a hordót. Ha nagyot csökkenne a lé mennyisége, nyugodtan tölthetünk még közbe is hozzá. Néha engedjünk bele egy gumitömlőt, és fújjunk bele, így hatékonyan meg tudjuk keverni a levet.



Amikor szép sárgás színűek lesznek a fejek, készen vannak.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet