KezdőlapReceptekÉtelekOlyan finom, hogy mind az 10 ujjad megnyalod. Így készítsd házi ketchupot...

Olyan finom, hogy mind az 10 ujjad megnyalod. Így készítsd házi ketchupot 2 perc alatt!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ha ezt a ketchupot megkóstolod, mind a tíz ujjad meg fogod majd nyalni utána. Egészen biztosan eddig még nem ettél ilyen finomat. Csupán 2 perc szükséges, és máris kóstolgathatod a világ legjobb ketchupját.

Kevés olyan étel van, melyet el tudnánk képzelni ketchup nélkül. Az ízletes paradicsomszósz a legsivárabb sajtos makarónit is fel tudja dobni. Azonban minden érvünk megvan a bolti paradicsomszósz vagy ketchup ellen.

Jobb, ha ezt egy életre elfelejtjük, ugyanis egy jó adag fruktózban gazdag kukoricaszirupot, és számos ízfokozót tartalmaz. A jó hír az, hogy otthon egy sokkal egészségesebb ketchupot készíthetünk.

Mutatunk egy nagyon egyszerű, és gyors receptet.

Hozzávalók:



  • 1 csésze bio paradicsompüré (ezt néhány paradicsomból gyorsan elkészíthetjük mi magunk is),
  • ¼ csésze víz,
  • 1 evőkanál almaecet,
  • ½ teáskanál tengeri só,
  • ¼ teáskanál mustár.

Ezt már olvastad? Fogta a paradicsomokat és elkezdte lereszelni őket. Percek alatt elképesztő finomságot készít!

Elkészítés: csupán annyit kell tennünk, hogy egy tálkában alaposan elkeverjük a hozzávalókat, és már adhatjuk is hozzá ételeinkhez. Keverés közben kóstolgassuk, és ízlés szerint még sózhatjuk, vagy akár egy nagyon kevés mézet is adhatunk hozzá. Ha akad otthon friss bazsalikom, vagy oregánó, vágjunk egy keveset apró darabokra, és azt is keverjük a végén hozzá.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet