Van, aki az édes palacsintára esküszik, számára csak az a palacsinta, ha dzsemmel van megkenve, és másról soha az életben nem is szeretne hallani. Ők a konzervatív palacsinta imádók. Azonban az alábbi recepttel még őket is levehetjük a lábukról.
Készítsünk sajtos palacsintát egy kicsit másképp, zöld fűszernövényekkel.
Hozzávalók:
250 gramm reszelt sajt,
1 bögre joghurt,
2 darab pita,
2 tojás,
1 csokor zöld petrezselyem,
1 csokor zöld kapor.
Ízlés szerint még más zöld fűszereket is tehetünk bele.
Elkészítés:
Reszeljük meg a sajtot, és keverjük el az apróra vágott zöld fűszerekkel. Keverjük el a nyers tojásokat a joghurttal, majd az összes többi hozzávalóval. Ez lesz a töltelékünk, amivel a pita lapokat összerakjuk.
Kenjük meg a pitát a joghurttal, majd tegyük az egyik lapot egy kiolajozott tepsibe. A széleit kissé hajtsuk fel. Ezután tegyük rá a tölteléket.
Helyezzük a második lapot a töltelékre, és hajtsuk rá az előzőre a széleket. Öntsük a maradék joghurtot a tetejére, és tegyük a sütőbe egy fél órára.